O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Teološko-pastoralni seminar u Rijeci

1/2
Teološko-pastoralni seminar u Rijeci
Teološko-pastoralni seminar u Rijeci Teološko-pastoralni seminar u Rijeci
Objavljeno: 23-09-2015

U utorak, 22. rujna u velikoj dvorani  Teologije u Rijeci održan je Teološko-pastoralni seminar za svećenike i redovnike Riječke metropolije.

Tema seminara bila je "Priprava za kršćansku ženidbu kao evangelizacijski izazov" . Dopodne su održana četiri predavanja, a predavači su bili dr. Ante Tamarut, dr. Nikola Vranješ, mons. Nikola Radić i mr. Emil Svažić. I održane su po jedna rasprava nakon svaka dva predavanja.

U poslijepodnevnom programu bila je samo jedna točka, a ta je " Okrugli stol" (razgovor) s povjerenicima za obitelj iz sve četiri biskupije Riječke metropolije. /Mons. Ivan Nikolić iz Rijeke, preč. Jerko Valković iz Krka, preč. Milivoj Koren iz Labina i mons. Tomislav Šporčić iz Otočca/, te iz svake biskupije po jedan bračni par.

Iz naše biskupije sudjelovao je bračni par Mirko i Natalija Brajković iz Otočca. Okrugli sto je animirao i vodio mons. dr. Milan Šimunović, profesor u miru. Iz rasprava je jasno došlo do izražaja da su obitelji najvažnije vjerničke zajednice gdje se vjera živi i prenosi. Okupljanje obitelji i rad s njima sigurno spada u prvenstveni dio pastorala. Postoje mnoge prilike i načini kako se to ostvaruje i kako se ista okupljanja mogu pojačati i poboljšati. Jedan od načina koji si sigurno dobar jest taj da se po župama organiziraju i "prorade" zajednice obitelji.

Potrebno je raditi i na poboljšanju kvalitete Tečajeva o braku koji se održavaju u svim biskupijama i oni su postali redoviti i obavezni za sve zaručničke parove.

T.Š.

Podijeli novost na društvenim mrežama!