O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Predstavljeni rezultati operativne akcije „Insula“

1/2
Predstavljeni rezultati operativne akcije „Insula“
Predstavljeni rezultati operativne akcije „Insula“Predstavljeni rezultati operativne akcije „Insula“
Objavljeno: 16-09-2015

U razdoblju od 24. lipnja do 28. kolovoza na području otoka Paga provedena je operativna akcija „Insula“ čiji su rezultati predstavljeni danas, 16. rujna na konferenciji za medije u Policijskoj upravi ličko-senjskoj. Konferenciji su prisustvovali načelnik Policijske uprave zadarske Neven Paškalin, načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske Tomislav Kristić, voditelj Odjela mobilne jedinice Zadar Zvonimir Zubčić i voditelj komunalnih redara Grada Novalje Miroslav Kolobarić.

Operativna akcija Insula je uspostavljena radi poduzimanja preventivnih i represivnih mjera, dosljedne primjene proaktivnog i usmjerenog pristupa policije te drugih sigurnosnih institucija na sprječavanju, otkrivanju i procesuiranju kaznenih djela, prekršaja i drugih kažnjivih ponašanja.

Akciju je na otoku Pagu, poznatoj destinaciji mladih „Zrće“  provela policija (PNUSKOK, policijske uprave, mobilne jedinice prometne i granične policije) u suradnji s Carinskom upravom, Poreznom upravom,  Inspektoratom cestovnog prometa, pravosudnim tijelima i lokalnom zajednicom. Tijekom ove akcije policija je podnijela 46 kaznenih prijava, počinjena su 73 kaznena djela, protiv 49 osumnjičenih osoba.

Evidentirano je ukupno 1045 zapljena droge što je u odnosu na isti period 2014. godine porast za 34.8 %, dok je naplaćeno više od 4 150 000 kn kazni.

Među ostalim, tijekom zajedničkog postupanja sa djelatnicima Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zadar utvrđeno je obavljanje djelatnosti prijevoza putnika, koja nije registrirana kod nadležnog tijela, te je privremeno oduzeto šest vozila, zatim je utvrđeno 25 nepravilnosti vezano za obavljanje djelatnosti trgovine bez registracije za obavljanje kupnje i prodaje robe, te je utvrđeno šest nepravilnosti vezano za robu kojom se povrjeđuje pravo intelektualnog vlasništva.

„Uz povećanu angažiranost policijskih službenika Ravnateljstva policije, Policijske uprave zadarske, Policijske uprave ličko-senjske, kao i službenika iz  policijskih uprava u unutrašnjosti Republike Hrvatske, svakako da su u značajnoj mjeri učinkovitosti akcije pridonijeli i službenici carine, kao i djelatnici Grada Novalje, odnosno djelatnici komunalnog redarstva.

Simbiozom navedenih službi, kroz pravovremen i učinkovit operativni angažman sa jasnim ciljem otkrivanja i procesuiranja različitih oblika kriminaliteta, a naročito prodora u tamnu brojku kriminaliteta, ostvareni su očekivani rezultati koji su mjerljivi kroz različite statističke podatke koji oslikavaju dinamiku i sadržaj policijskih zadaća. Svakako da uspješna realizacija postavljenih ciljeva ne bi bila moguća bez odgovarajuće suradnje sa nadležnim državnim odvjetništvima, prekršajnim sudovima i inspekcijskim službama, kao i nadležnim službama Ministarstva unutarnjih poslova.

Koristim ovu priliku da zahvalim svima na trudu i energiji koju su uložili kroz provođenje operativne akcije „INSULA“, a koji su imali krajnji učinak stvaranje pozitivne percepcije javnosti o operativnoj učinkovitosti policije, a samim tim i jačanje povjerenja u rad policije kao javnog servisa, s jedne strane, dok je s druge strane operativnom akcijom ostvarena dobit za državni proračun Republike Hrvatske“ istaknuo je načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar.

Voditelj Odjela mobilne jedinice Zadar Zvonimir Zubčić zahvalio se na suradnji, te je istakao zadovoljstvo što su djelatnici Odjela mobilne jedinice Zadar i Varaždin bili dio operativne akcije „Insula“ koja je upravo zajedničkim djelovanjem polučila ovako dobre rezultate.

PU ličko-senjska

Maja Brozičević - glasnogovornica

Podijeli novost na društvenim mrežama!