O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Ronioci RK "Geronimo" iz Zagreba u ekološkoj akciji čišćenja rijeke Gacke

1/4
Ronioci RK "Geronimo" iz Zagreba u ekološkoj akciji čišćenja rijeke Gacke
Ronioci RK "Geronimo" iz Zagreba u ekološkoj akciji čišćenja rijeke GackeRonioci RK "Geronimo" iz Zagreba u ekološkoj akciji čišćenja rijeke GackeRonioci RK "Geronimo" iz Zagreba u ekološkoj akciji čišćenja rijeke GackeRonioci RK "Geronimo" iz Zagreba u ekološkoj akciji čišćenja rijeke Gacke
Objavljeno: 03-09-2015

U subotu 29.08.2015. su članovi RK „Geronimo“ iz Zagreba, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Otočca Stjepana Kostelca,  a u organizaciji „Gacka“ d.o.o. i „Hrvatskog centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda“ Otočac proveli ekološku akcija čišćenja rijeke Gacke.

Koordinator cijele akcije Slaven Prpić, koji je u samoj akciji aktivno sudjelovao kaže da se može zaključiti da najviše otpada ima upravo ispod mostova gdje je u stvari najlakše lokalnom stanovništvu istresti tačke s otpadom.  Logistiku na obali (izvlačenje otpada sa konopima i terenskim vozilom) su odradili ribočuvari „Gacke“ d.o.o., te  v.d. ravnatelja „Hrvatskog centra za autohtone vrste riba i rakova krških voda“  Josip Orešković zajedno s djelatnicima . Cilj je kroz različite ekološke aktivnosti kao što je i ova akcija čišćenja Gacke, različite projekte i predavanja, podići svijest za potrebom ekološkog načina življenja da bi našim potomcima nešto od ovog planeta mogli ostaviti u nasljeđe.

Organizatori su izuzetno zahvalni što su ronioci RK „Geronimo“ ( Abra Penezić, Iva Jeličić, Zoran Babić,Natalija Eklić, Hrvoje Eklić, Iva Opašić, Ivan Burić, Ivan Miloš, Tihana Krmpotić, Josip Borić, Karlo Rosandić, Marko Knežević) došli pomoći očistiti rijeku Gacku, a kako je ova suradnja postigla kontinuitet, sljedeća ovakva akcija očekuje se najkasnije iduće godine.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!