O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

1/15
Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti
Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti
Objavljeno: 05-08-2015

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 20. obljetnice  vojno-redarstvene operacije „Oluja“,  danas je gradonačelnik Grada Otočca Stjepan Kostelac u gradskoj vijećnici upriličilo prijem za ratne zapovjednike 133. Brigade HV. Bila je to prigoda da se evociraju sjećanja na dane ponosa i slave ali i teških trenutaka u obrani Domovine.

Potom je kod Spomenika hrvatskih branitelja Domovinskog rata gradonačelnik Stjepan Kostelac sa suradnicima položio vijenac i zapalio svijeću u spomen poginulim hrvatskim braniteljima. U spomen poginulima hrvatskim vitezovima vijence su položili i svijeće zapalili zamjenica župana ličko senjskog Ivana Tomaš, predstavnici udruga pristeklih iz Domovinskog rata, Općine Brinje, HV-a i MUP-a, DVD-a Otočac, civilnih udruga kao i brojni stanovnici Grada Otočca.

O vremenima obrane Domovine govorilo je umirovljeni pukovnik Davor Peitel koji je tom prigodom kazao:
„Na današnji smo se dan okupili na ovom mjestu, koje simbolizira svu veličinu stradanja i patnje građana Grada Otočca i njegovih branitelja. Ovo je trenutak kada se trebamo prisjetiti svih onih koji su nesebično dali sebe, koji su prvi stali na branik naše Domovine da bi se mogao dogoditi ovaj veličanstveni dan, dan oslobođenja, Dan hrvatskih branitelja, naše policije, vojske. U ovoj veličanstvenoj borbi imali smo 112 poginulih i umrlih hrvatskih branitelja. Zato je ovo za nas sveto, veličanstveno mjesto na kojem se možemo istinski zahvaliti njihovoj žrtvi i sjetiti se njihovog truda. Čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja“ – kazao je pukovnik Davor Peitel.

Službu Riječi i odrješenje grijeha održao je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, otočki dekan i župnik.

D. Prša  

Podijeli novost na društvenim mrežama!