O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Istakao zastavu Srbije u Donjem Lapcu

1/1
Istakao zastavu Srbije u Donjem Lapcu
Istakao zastavu Srbije u Donjem Lapcu
Objavljeno: 23-06-2015

DONJI LAPAC - U nedjelju je u večernjim satima u ugostiteljskom objektu u Donjem Lapcu 32-godišnjak iz Gajine nezakonito istaknuo zastavu strane države, što je kažnjivo po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, izvijestila je u utorak Ličko-senjska Policijska uprava

Glasnogovornica Policijske uprave Maja Brozičević potvrdila je Hini da je riječ o zastavi Republike Srbije, te da je prekršitelj platio na mjestu događaja 129 kuna kazne i 100 kuna za troškove postupka, sve po obaveznom prekršajnom nalogu. Budući da je dvije trećine kazne plaćeno na mjestu događaja time je postupak i završen, rekla je Brozičević.

Zakon precizira 'tko istakne zastave strane države bez općeg poziva društveno-političke organizacije ili bez odobrenja organa uprave nadležnog za unutrašnje poslove, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom'.

Kako je Hina doznala od mještana, na ugostiteljski objekt 'Tocadero', vlasnice Nade Tišme Savatović, netko je istaknuo zastavu Republike Srbije.

Načelnik Općine Donji Lapac Ilija Obradović rekao je da mu nisu poznati motivi za to, pa nije ni mogao potvrditi da je riječ o isprovociranom mještaninu nakon vijesti o komemoraciji žrtvama ustaškog terora u Jadovnom i tamošnjeg ostrašćenog govora Aleksandra Vulina, ministra u Vladi Republike Srbije.

'Ne bih komentirao motive počinitelja, ali nisu nam potrebne te sitne provokacije kao isticanje zastava i šaranje raznih tabli. Ono što nije dozvoljeno ne možemo podržati, kakvi god motivi bili', rekao je Obradović.

Preuzeto s: Tportal

Podijeli novost na društvenim mrežama!