O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Dug Grada Otočca sa 16,9 milijuna kn, smanjen na 10,2 milijuna kuna

1/3
Dug Grada Otočca sa 16,9 milijuna kn, smanjen na 10,2 milijuna kuna
Dug Grada Otočca sa 16,9 milijuna kn, smanjen na 10,2 milijuna kunaDug Grada Otočca sa 16,9 milijuna kn, smanjen na 10,2 milijuna kunaDug Grada Otočca sa 16,9 milijuna kn, smanjen na 10,2 milijuna kuna
Objavljeno: 16-06-2015

Na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća Otočca koja je započela aktualnim satom, iskazana su  zadovoljstva odlično odrađenim manifestacijama povodom proslave 250.-te obljetnice „Hrvatskog  šumarstva“  u Otočcu i  „1. Ivanjskim danima“ organiziranim u Švici.

Sugestija  vijećnice Suzane Bižanović o  postavljanju ogledala na nepreglednom izlasku na prometnicu kod Đačkog doma u Otočcu prihvaćena je. Odgovarajući na pitanje vijećnice Suzane Bižanović, gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac naveo je projekte grada u energetskoj obnovi u kojima  je odobreno više od 2 milijuna kuna za uređenje zgrada u kojoj djeluju županijske službe, zgrade Komunalca i Hrvatskog radio Otočca. I buduća kuglana je u fazi projektiranja, priprema se sva potrebna dokumentacija za dogradnju Dječjeg vrtića „Ciciban“, za budući kamp na poslovnoj zoni odobreno je prvih 100.000 kuna, a očekuju se i sredstva iz drugih skorih natječaja.

Vjećnik Ante Vučić pohvalio je angažiranost pročelnice Anke Atalić i gradskih službi  na  pripremi  spomenutih projekata. Sjednica je nastavljena prema dnevnom redu, razmatranjem izvješća od kojih je prva bila točka o izvršenju proračuna za prošlu godinu.

Pobliže je o tome govorio pročelnik Stevan Uzelac, koji je kazao da je proračun ostvaren u 93 postotnom iznosu od plana. Ukupni prihodi bili su oko 26 milijuna i 700 tisuća kuna, dok je ostvaren  višak prihoda nad rashodima u iznosu od 6 milijuna i 600.000 kn koji je usmjeren za pokriće manjkova iz prethodnih godina. Tako je ukupni dug grada sa 16 milijuna i 900.000 kuna  smanjen na 10 milijuna i 260.000 kuna. Prema riječima pročelnika Uzelca, dugovi, kao i onaj najveći prema Plinacrou se uredno otplaćuju.

U raspravu o izvršenju proračuna za prošlu godinu uključio se vijećnik  Ante Pervan naglasivši kako je  plan rađen realno, stručno i odgovorno u što je vidljivo, a uloženo je i puno napora. Iskorišteni višak prihoda nad rashodima  plaćen za pokriće starih dugova , čime su smanjeni gotovo za 50%  što je  vijećnik Pervan ocijenio pozitivnim jer se , kako je rekao, vodi briga o racionalnom trošenju i da se radilo dobro.

Uslijedila su izvješća o radu Turističkog ureda turističke zajednice Grada Otočca. Po prvi put je  premašena brojka od 25.000 ostvarenih noćenja u prošloj godini. Puno je kreativnosti provelo i gradsko društvo Crvenoga križa Otočac. Značajna sredstva povuklo je iz Ministarstva kulture GPOU čije je izvješće također prihvaćeno.  

Jednoglasno su prihvaćena i izvješća  o radu  Narodne knjižnice, Dječjeg vrtića „Ciciban“ i Hrvatskog radio Otočca. Većinom glasova prihvaćano je i izvješće o radu gradonačelnika Stjepana Kostelca u drugoj polovici 2014. godini, sa 11 za , uz 1 suzdržani i 3  HDZ-ova glasa protiv.

Dražen Prša

Podijeli novost na društvenim mrežama!