O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Krizma u Otočcu i svetkovina Presvetog Trojstva

1/8
Krizma u Otočcu i svetkovina Presvetog Trojstva
Krizma u Otočcu i svetkovina Presvetog Trojstva Krizma u Otočcu i svetkovina Presvetog Trojstva Krizma u Otočcu i svetkovina Presvetog Trojstva Krizma u Otočcu i svetkovina Presvetog Trojstva Krizma u Otočcu i svetkovina Presvetog Trojstva Krizma u Otočcu i svetkovina Presvetog Trojstva Krizma u Otočcu i svetkovina Presvetog Trojstva Krizma u Otočcu i svetkovina Presvetog Trojstva
Objavljeno: 31-05-2015

Danas na blagdan Presvetog Trojstva župa Otočac proslavlja svog nebeskog zaštitnika – patron župe. Središnje euharistijsko misno slavlje predvodio je biskup mons.dr.Mile Bogović, u zajedništvu s mons.mr.Tomislavom Šporčićem generalnim vikarom biskupije , dekanom i župnikom otočkim, mons.dr.Milanom Šimunovićem, don Anđelkom Kaćunkom, vlč.Milom Rajkovićem i don Jurom Ladišićem.

U svojoj propovjedi biskup Bogović je govorio o današnjem blagdanu i župnom patronu Presvetom Trojstvu. Ova crkva je posvećena Presvetom Trojstvu, na glavnom oltaru je i glavni lik Presvetog Trojstva. Na slici se vidi da je Otac stariji a Sin mlađi, a Duh Sveti je u liku golubice. Danas vidimo da svijet gubi osjećaj u vrijednost križa, nesmije nikada kršćanin posumnjati u vjernost patnje, tko nije jako bio tužan ne zna što je radost.Ovu godinu smo proglasili "Godinu Evanđelja" , i nas bi moglo zahvatiti ono što se širi s Kalvarije. Novac, laž i nasilje uvjek postoji i danas traje. Vjerovati u Boga to je smisao života, čovjek se treba klanjati Bogu a ne ljudima.- kazao je biskup. Biskup dalje krizmanicima kaže: ja sam toliko biskup koliko vi imate godina mladi krizmanici. Dragi krizmanici i umor prijeti vašem cvjetanju, ne odajte se drogi i alkoholu, nedajte se zavesti, slušajte svoje roditelje. Dragi krizmanici nemojte se izdvajati iz župne zajednice, ako se izdvojite nemate snage za daljnji život i navladati ove izazove. Crkva želi dati sve da bi vam bilo bolje. Danas ćete primiti sakrament Svete Potvrde, budite radosni - zaključio je biskup Bogović.

Danas je u našoj župi 48 krizmanika i krizmanica primilo sakrament Svete Potvrde - Krizme.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama i s.Ljubomirom Lešić.

Svetu misu prenosio je HRO - Hrvatski radio Otočac na svojim radio valovima.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!