O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Mladi Folklornog društva Otočac na 3. međunarodnoj smotri folklora u Ivancu

1/1
Mladi Folklornog društva Otočac na 3. međunarodnoj smotri folklora u Ivancu
Mladi Folklornog društva Otočac na 3. međunarodnoj smotri folklora u Ivancu
Objavljeno: 12-05-2015

IVANEC - Treća međunarodna smotra dječjeg folklora održana u organizaciji KUD-a Salinovec u subotu, 9. svibnja, okupila je 350 djece koja su u Ivanec doputovala u pratnji stotinjak voditelja i koreografa te potom u dvosatnom programu u kinodvorani Ivanec predstavila folklorno stvaralaštvo svojih zemalja i krajeva.

Tog je poslijepodneva Ivanec odista bio Europa u malom. Potvrđuje to i podatak da su u programu sudjelovali djeca iz HKD-a Hrvatski grob iz Bratislave te folklorne skupine iz Lendave i Odranaca koje su predstavile običaje i plesove Mađarske i Slovenije. U živim istočnjačkim ritmovima zaplesala je i skupina djece i mladih iz KUD-a Stari grad iz Jajca, dok je ansambl mladih iz Otočca izveo sjajnu plesnu koreografiju kojom je prikazao izvorni folklor Gacke. Svojim raskošnim nošnjama publiku su zadivili i brojni članovi dječjeg ansambla iz HKDU-a Prigorec iz Markuševca, HKDU-a Šumari iz Vinkovaca i plesači Seljačke sloge iz Donje Dubrave. Domaćine, KUD Salinovec, predstavile su dvije grupe, predškolska i starija. Uvodni program s državnom i ivanečkom himnom izveo je dio zbora KUD-a Rudolf Rajter iz Ivanca.

Uoči nastupa u kinodvorani, svi sudionici smotre u mimohodu i uz glazbu prošetali su ivanečkim ulicama i fotografirali se kod crkve, a zatim je za predstavnike društava priređen i prijam u Gradskoj vijećnici. Zahvalu na dolasku svima je uputio dogradonačelnik Čedomir Bračko koji je potom u kinodvorani i otvorio 3. međunarodnu dječju smotru folklornog stvaralaštva – čitamo na portalu Grada Ivanca.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!