O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

6. Dani Dječjeg vrtića "Travica" Senj

1/9
6. Dani Dječjeg vrtića "Travica" Senj
6. Dani Dječjeg vrtića "Travica" Senj  6. Dani Dječjeg vrtića "Travica" Senj  6. Dani Dječjeg vrtića "Travica" Senj  6. Dani Dječjeg vrtića "Travica" Senj  6. Dani Dječjeg vrtića "Travica" Senj  6. Dani Dječjeg vrtića "Travica" Senj  6. Dani Dječjeg vrtića "Travica" Senj  6. Dani Dječjeg vrtića "Travica" Senj  6. Dani Dječjeg vrtića "Travica" Senj
Objavljeno: 27-04-2015

Protekli tjedan, u vrijeme obilježavanja Dana Grada Senja, Dječji vrtić „Travica“ organizirao je 6. Dane Dječjeg vrtića.

Bogati program, kojeg su osmislile djelatnice Dječjeg vrtića, započeo je u utorak dramatizacijom priče Crvenkapica, koju su odglumile odgajateljice za djecu polaznike vrtića. U srijedu su radionicom „Igračke nekad - djeca danas“ odgajateljice pokušale djeci dočarati kako su se djeca igrala nekada kada nije bilo ovoliko igračaka kao sada. Nakon radionice otvorena je izložba fotografija u prostorijama Dječjeg vrtića na kojoj je kronološki prikazan rad vrtića od 1975. godine, kada je vrtić započeo sa radom, do danas. U četvrtak je u vrtiću bio dan rezerviran za bake i djedove, u svakoj odgojnoj skupini bake i djedovi koji rade ili su radili neke zanimljive poslove družili su se s djecom i podijelili sa njima svoje znanje, što je djeci bilo jako zanimljivo. U poslijepodnevnim satima održana je prezentacija projekta „Različitosti“ u koji su bile uključene sve odgajateljice i djeca ovogodišnji predškolci. Projekt su marljivo pripremali od listopada prošle godine, a u samim pripremama su sudjelovala i djeca ostalih dobnih skupina. Pouka cijelog projekta je djecu, a i nas odrasle potaknuti da budemo tolerantni prema svima, bez obzira koliko različiti bili. Roditelji su bili pozvani sudjelovati u svim aktivnostima koje su se odvijale toga tjedna.

Poseban naglasak stavljen je na obilježavanje 40. godina predškolskog odgoja u Gradu Senju. Dječji Vrtić u Senju službeno je započeo sa svojim radom 1975. godine, ali stariji sugrađani pamte da je i ranije postojala tradicija odgojno obrazovnog rada kroz razne ustanove. Sve do 1997. Dječji vrtić je djelovao u sklopu Osnovne škole, nakon čega se osamostalio i postao zasebna ustanova Grada Senja. Od tada nosi naziv „Travica“ . Zbog velike brojnosti djece Grad Senj je 2000. god. omogućio dogradnju postojećeg vrtića , tako da danas vrtić ima 6 odgojnih skupina, s kapacitetom za 130 djece , a o djeci se brine 20 zaposlenika.

Kao kruna događanjima povodnom 6. Dana vrtića održana je priredba, na kojoj su uz brojne posjetitelje, roditelje i djecu, bili prisutni zamjenica župana Ivana Tomaš, zamjenik župana Sanjin Rukavina, gradonačelnik Grada Senja Darko Nekić, delegacija grada Sorbier iz Francuske te bivši i sadašnji zaposlenici Vrtića. Prigodnim programom kojeg su odgajateljice pripremile s predškolcima, te tortom povodom proslave obljetnice, zaključen je predivan tjedan prepun događanja u čiju je pripremu uloženo puno truda, volje i ljubavi.

I.Ž.

Podijeli novost na društvenim mrežama!