O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Blagdan sv.Josipa - zaštitnika hrvatskog naroda

1/7
Blagdan sv.Josipa - zaštitnika hrvatskog naroda
Blagdan sv.Josipa - zaštitnika hrvatskog naroda Blagdan sv.Josipa - zaštitnika hrvatskog naroda Blagdan sv.Josipa - zaštitnika hrvatskog naroda Blagdan sv.Josipa - zaštitnika hrvatskog naroda Blagdan sv.Josipa - zaštitnika hrvatskog naroda Blagdan sv.Josipa - zaštitnika hrvatskog naroda Blagdan sv.Josipa - zaštitnika hrvatskog naroda
Objavljeno: 19-03-2015

Blagdan svetog Josipa danas, 19.ožujka svečano je proslavljen u kapelici sv.Josipa na gradskom groblju sv.Roka u Gornjoj Dubravi - Otočcu.

Misu je slavio mons.mr.Tomislav šporčić generalni vikar biskupije i otočki dekan i župnik, a u svojim razmišljanjima govorio je o liku i dijelu sv.Josipa.

Sv. Josip, muž Marijin zakonski je otac Isusov. On je zaštitnik hrvatskog naroda. Bio je kraljevskog roda, u njegovo vrijeme vrlo siromašnog. Radio je kao stolar. Sv. Matej apostol i evanđelist kaže za nj da je bio pravednik, što znači krepostan i svet muž. Ostao je zbunjen kada je vidio da je Marija trudna, a nije znao na koji način je ostala trudna. Bio je siguran da je čestita žena te da izbjegne govorkanja i sve negativno što bi za nju slijedilo, odlučio ju je potajno otpustiti. No kada ga je Božji anđeo poučio da je trudna po Duhu Svetome, prihvatio je bez bojazni Božji plan. Išao je s Marijom u Betlehem na popis pučanstva i tada se rodio Isus. Potom je bježao u Egipat pod Herodovom smrtnom prijetnjom Isusu. Hodočastio je s dvanaestogodišnjim Isusom i Marijom iz rodnog Nazareta u Jeruzalem i zabrinuto je tražio Isusa, koji im se bio izgubio. O kasnijem životu i kada je umro ne znamo ništa.

Sv. Josip je zaštitnik bolesnika i umirućih i uzor obiteljskog života te kako se služi Isusu spasitelju čovjeka.

Pučko pjevanje predvodila je č.s.Judita.

U maloj kapelici po lijepom i sunčanom ali prohladnom vremenu okupilo se tridesetak vjernika.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!