O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Hoće li Arupium uspjeti doći do Festivala hrvatskih kazališnih amatera?

1/1
Hoće li Arupium uspjeti doći do Festivala hrvatskih kazališnih amatera?
Hoće li Arupium uspjeti doći do Festivala hrvatskih kazališnih amatera?
Objavljeno: 14-03-2015

OTOČAC – Amatersko kazalište Arupium, koje djeluje pri Gackomu pučkom otvorenom učilištu Otočac, 22. ožujka 2015. (nedjelja) u 16 sati nastupit će na izlučnoj županijskoj smotri kazališnih amatera u Pučkomu otvorenom učilištu Gospić te će na taj način pokušati osigurati svoje mjesto na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera, a predstavit će se nedavno premijerno izvedenom predstavom "Dvije" Tene Štivičić.

U slučaju prolaska na županijskoj razini, na kojoj će selektor biti poznati hrvatski redatelj Zoran Mužić, Amatersko kazalište Arupium dobilo bi prigodu nastupiti na 55. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji će se održati u Vodicama od 15. do 17. svibnja, a okupit će najbolja hrvatska kazališta i kazališne skupine.

Osim Amaterskog kazališta Arupium na županijskoj smotri i selekciji kazališnih skupina natjecat će se i Amatersko kazalište Gospić koje će nastupiti u 19:30, a obje predstave bit će otvorene za javnost.

Ovogodišnji Festival hrvatskih kazališnih amatera okupit će najbolja amaterska kazališta i kazališne skupine koji izbore sudjelovanje putem županijskih smotri i selekcija. Ovaj festival je godišnja smotra najboljih amaterskih kazališta i kazališnih skupina koji će ove godine proslaviti svoje 55. izdanje.

Zadaća Festivala jest poticajno djelovati na razvitak kazališnog amaterizma u Hrvatskoj i prezentaciji najkvalitetnijih  godišnjih ostvarenja amaterskih kazališnih udruga svih kazališnih poetika koje njeguju kazališne skupine: klasičnoga, pučkoga, plesnoga, alternativnog teatra te druge vrste kazališnih izričaja.

GPOU/M.K.M.

Podijeli novost na društvenim mrežama!