O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

243 kilometara duga humanitarna utrka od Plitvica do Aržana - "Josipu za rođendan, Janu za život"

1/2
243 kilometara duga humanitarna utrka od Plitvica do Aržana - "Josipu za rođendan, Janu za život"
243 kilometara duga humanitarna utrka od Plitvica do Aržana - "Josipu za rođendan, Janu za život"243 kilometara duga humanitarna utrka od Plitvica do Aržana - "Josipu za rođendan, Janu za život"
Objavljeno: 18-11-2023

KORENICA - Atletski klub Plitvice organizator je velikog sportskog događaja - utrke duge 243 kilometra koja će se trčati od 18. do 21. studenoga u četiri etape: Plitvice - Gračac - Knin - Sinj - Aržano. Utrka se trči u spomen na prvu žrtvu Domovinskog rata Josipa Jovića koji je poginuo 31. ožujka 1991. na Plitvicama, u dobi od samo 22 godine, Datum nije odabran slučajno - cilj je u njegovu čast i na spomen njegove žrtve ali i svih nevinih žrtava Domovinskog rata otrčati utrku od Plitvica do Aržana, rodnog mjesta Josipa Jovića i to uoči njegovog rođendana kojeg bi da je živ proslavio 21. studenog.

Utrka je započela jutros na Plitvicama i završit će u Aržanu 21. na sam rođendan Josipa Jovića, gdje će trkači ovog memorijala položiti vijence i zapaliti svijeće. Osim trkača Atletskog kluba Plitvice istu će trčati i počasni član AK Plitvice ali i suborac i prijatelj Josipa Jovića Nikica Vrabac.

Ova memorijalna utrka ima i humanitarni karakter. Sudionici će trčati kako bi pomogli u liječenju malog Jana Rukavine. Humanitarna akcija će se odvijati na način da će svaki od 243 kilometra biti dostupan za prodaju po cijeni od 15 eura po kilometru.

Danas se trči najdulja od ukupno četiri dionice - Plitvice – Gračac, duga 81 kilometar.

AK Plitvice

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom