O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Plavi dizel

1/1
Plavi dizel
Plavi dizel
Objavljeno: 17-11-2023

OTOČAC - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju uskladila je odobrene količine plavog dizela za 2023. godinu. Povećanje kvote plavog dizela za potrošnju u 2023. godini dodijeljeno je za 90.838 poljoprivrednika u iznosu od 71 milijuna litara.

Pravo na potrošnju plavog dizela ostvaruju poljoprivrednici registrirani u Upisnik poljoprivrednika, koji su u prethodnoj ili tekućoj godini podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu. Poljoprivrednici mogu ostvariti pravo na potrošnju plavog dizela temeljem prijavljenih površina poljoprivrednog zemljišta i grla stoke.

Dodatno pravo ostvaruje se samo za pozitivnu razliku u broju hektara poljoprivrednih površina, u broju mliječnih krava, krava dojilja, rasplodnih krmača, koza i ovaca te izvornih pasmina domaćih životinja za koje je podnesen zahtjev za izravnu potporu u tekućoj godini u odnosu na stanje u zahtjevu iz prethodne godine ili ako je u tekućoj godini prvi put podnesen zahtjev za izravnu potporu po poljoprivrednoj površini ili za stoku.

Nove količine plavog dizela po podnesenom Jedinstvenom zahtjevu u 2023. godini, a za potrošnju u 2024. godini, poljoprivrednici mogu očekivati do 15. siječnja 2024. godine – vele u Agenciji.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom