O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Afganistanci švercaju migrante

1/1
Afganistanci švercaju migrante
Afganistanci švercaju migrante
Objavljeno: 19-09-2023

 

KORENICA - Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalistička istraživanja nad tri osobe zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Policijski službenici Ravnateljstva policije su u subotu, 16. rujna u jutarnjim satima na području Korenice zaustavili osobno vozilo iz Bosne i Hercegovine kojim je upravljao 24-godišnji Afganistanac. Kontrolom je utvrđeno da se u osobnom automobilu nalazi i devet osoba bez osobnih dokumenata.
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 24-godišnji Afganistanac strane državljane prevozio iz koristoljublja te da su strani oni nezakonito prešli državnu granicu. Strani državljani su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom, nakon čega su prevezeni u Prihvatilište za tražitelje azila.
 
Nadalje je 24-godišnji Afganistanac osumnjičen i da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, jer je tijekom postupanja fizički napao policijskog službenika pokušavajući ga spriječiti u daljnjem obavljanju poslova iz nadležnosti policije.
On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnomu državnom odvjetništvu.
 
Također su u subotu u jutarnjim satima policijski službenici Ravnateljstva policije na području Rakovice zaustavili njemački osobni automobil njemačke kojim je upravljao 21-godišnji Afganistanac, dok se kao suvozač nalazio 24-godišnji Afganistanac, te pet stranih državljana.
 
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su strani državljani nezakonito prešli državnu granicu i svi su izrazili namjeru za međunarodnu zaštitu te su prevezeni u Prihvatilište za tražitelje azila.
 
Zbog osnovane sumnje da su iz koristoljublja prevozili strane državljane protiv 21-godišnjeg vozača i 24-godišnjeg suvozača nadležnomu državnom odvjetništvu biti će dostavljena kaznena prijava.

PU ličko-senjska
 

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom