O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Prometna do prometne ...

1/1
Prometna do prometne ...
Prometna do prometne ...
Objavljeno: 31-07-2023

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 25 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe teško ozlijeđene, pet je lakše ozlijeđeno, a 19 prometnih nesreća je s materijalnom štetom.
 
Izdvajamo prometne nesreće u kojima su tri osobe teško ozlijeđene, a koje su se dogodile:
 
- u petak, 28. srpnja u 19,20 sati u Prizni kada je 50-godišnji Zagrepčanin upravljao neregistriranim motociklom i sletio s ceste. Vozač je teško ozlijeđen i prebačen u KBC Rijeka. 

- jučer, 30. srpnja u 9,30 sati u Plitvičkim Jezerima, kada je 42-godišnji Mađar upravljao osobnim automobilom i nije propustio motocikl kojim je upravljao 57-godišnji Labinjanin te je motocikl udario u osobni automobil. Vozač motocikla je teško ozlijeđen, a zbog izazivanja prometne nesreće protiv vozača automobila će nadležnomu državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava. 

- jučer, 30. srpnja u 12,30 sati u Karlobagu kada je 28-godišnji Austrijanac upravljao motociklom te sletio s ceste udarivši u kameno uzvišenje od kojeg se odbio i zaustavio na cesti. Vozač je teško ozlijeđen i prebačen u Opću bolnicu u Gospiću. 
 
Na području Novalje evidentirane su dvije prometne nesreće u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene i na području Senja jedna prometna nesreća u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.
 
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (12), Gospića (2), Karlobaga (2), Korenica (1), Senja (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga

U tom periodu utvrđeno je 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola  i 14 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 29. srpnja u Ličkom Osiku kod 47-godišnjeg Gospićanina (2,91 g/kg) za kojeg je utvrđeno i da ima izrečene tri zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije, te mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola. On je uhićen i uz optužni prijedlog doveden u nadležni sud gdje je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom od 3.000 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

PU ličko-senjska

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom