O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Gospić postaje domaćin trodnevne manifestacije Tesla - Power of Lights

1/1
Gospić postaje domaćin trodnevne manifestacije Tesla - Power of Lights
Gospić postaje domaćin trodnevne manifestacije Tesla - Power of Lights
Objavljeno: 04-07-2023

GOSPIĆ - Od 8. do 10. srpnja, kako bi obilježili 167. godišnjicu rođenja Nikole Tesle, a u organizaciji Grada Gospića i Turističke zajednice grada Gospića, održat će se mnogo raznovrsnih, vrlo atraktivnih događanja: umjetničkih, športskih, glazbenih, kao i dječjih. Program Tesla - Power of Lights, samo je dio cjelomjesečnih događanja koji će zasigurno privući mnoge posjetitelje.

Program započinje 8. srpnja (subota) u večernjim satima kreativnom  predstavom za djecu KrijesniceIako namijenjena najmlađima nikoga ne će ostaviti ravnodušnim, jer maleni umjetnici poigrat će se sa svjetlosnim efektima na tlu i u zraku. Nakon umjetničkog uvoda, kostimirani “Nikola Tesla” povest će posjetitelje u šetnju Gospićem te ih upoznati s njegovim životom i radom. Šetnja je tek uvertira u zanimljivu večer koja se nastavlja nastupom/radionicom Poi. Nakon njih, kao zagrijavanje, priprema se mlada gospićka nada elektronske glazbe Mak Kolić, a atmosferu će svojim izvedbama dovesti do usijanja  Andrologic aka Fabric of Dreams u atriju gospićkog KIC-a (besplatan koncert). Andralogic savršeno kombinira beatove i već godinama surađuje s mnogim jakim svjetskim imenima elektronike. 

Nedjelja, 9. srpnja, kao stvorena je za druženje s prijateljima i obitelji, a radi li se o boravku na svježem zraku vrijednost je još veća. Od 19 sati starta 4. utrka Lika Night Run, uz vodstvo Atletskog kluba Velebit, a prije nje djeca će odmjeriti snage na dječjoj utrci. Od 21.30 pozornicu na otvorenom preuzima grupa Dalmatino, koja će vam zapjevati Dvi, tri riči, te pozvati potražit Zvizdu Danicu. No, da ne bi sve ostalo samo na glazbi, koncert će pratiti i interaktivna igra svjetla (laserska harfa, labirint, laser show) i tako na jedinstven način zaokružiti kompletan doživljaj. 

Memorijalni centar Nikola Tesla u Smiljanu domaćin je trećeg dana manifestacije, 10. srpnja (ponedjeljak), kada je i ulaz za posjetitelje besplatan. Od raznolikog sadržaja izdvaja se okrugli stol Tesla - čovjek ljudskih osobina, a vješti u biljaru sigurno će se okušati u karambol biljaru s Teslom, s početkom u 16 sati. Večernji program zahuktava se od 21 uru glazbeno-scenskom predstavom Janeza Dovža, predstavnika Nikola Tesla networka. 

H.K./M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom