O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Ciklus carinskih seminara o izvozu - AES

1/1
   Ciklus carinskih seminara o izvozu - AES
   Ciklus carinskih seminara o izvozu - AES
Objavljeno: 06-04-2023

OTOČAC - Sektor za promet Hrvatske gospodarske komore u suradnji sa Carinskom upravom organizira ciklus carinskih seminara: Novi Automatizirani sustav izvoza – AES, koji će se održati u četiri termina od 14. do 26. travnja u županijskim komorama HGK (Osijek, Zagreb, Split i Rijeka).

U skladu s odredbama Uredbe (EU) od 9. listopada 2013. o Carinskom zakoniku Unije te Provedbene odluke Komisije (EU) оd 13. prosinca 2019. o uspostavi programa rada u pogledu razvoja i uvođenja elektroničkih sustava iz CZU-a  sve carinske službe država članica EU-a dužne su  izraditi i pustiti u produkciju novi transeuropski sustav izvoza, novog imena AES, koji će zamijeniti postojeći sustav ECS koji se koristio u periodu od pristupanja RH Europskoj uniji pa sve do puštanja u produkciju novog sustava AES.

Novi sustav izvoza AES (Automated Export System), započinje s produkcijom 2. svibnja ove godine. Na taj datum svi gospodarstvenici – izvoznici će biti u obvezi sve izvozne formalnosti (čak i one započete u ECS sustavu) provoditi kroz AES.

Predavači će upoznati slušatelje s AES sustavom kroz izvozni postupak i izvozne formalnosti s naglaskom na nove ili izmijenjene funkcionalnosti samog AES sustava te novosti u deklariranju određenih podataka u skladu s Prilogom B.

Seminar je namijenjen gospodarskim subjektima koji se bave izvozom roba iz Europske unije i provedbom izvoznih formalnosti te gospodarskim subjektima koji se bave poslovima carinskog zastupanja (tzv. špediteri) u Hrvatskoj.

Prijava sudjelovanja je obavezna putem poveznice na stanicama HGK i to;

  • ŽK Osijek - 14. travnja u 11 sati,
  • HGK Zagreb - 17. travnja u 11 sati,
  • ŽK Split - 19. travnja u 11 sati,
  • ŽK Rijeka - 26. travnja u 11 sati.

M.K.

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom