O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Velika navala na subvencionirane stambene kredite

1/1
 Velika navala na subvencionirane stambene kredite
 Velika navala na subvencionirane stambene kredite
Objavljeno: 20-03-2023

OTOČAC – S današnjim danom otvoreno je zaprimanje zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita. Navala je velika, već u prvih oko pola sata banke su predale 298 zahtjeva svojih klijenata. Za ovu godinu predviđeno je 9,3 milijuna eura, što je dovoljno za oko 5.500 zahtjeva. Efektivne kamatne stope kreću od 3,12 do 3,75 posto.

Subvencioniranje kredita odobrava se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1.500 eura po metru kvadratnom odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000 eura, pri čemu rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina.

Subvencija države dodjeljuje se za prvih pet godina otplate kredita, uz mogućnost produženja od dvije godine za svako živorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita.

Visina subvencije ovisi o indeksu razvijenosti mjesta na kojem se nekretnina kupuje, odnosno gradi, te se kreće od 30 do 51 posto iznosa rate kredita.

Mjeru subvencioniranja stambenih kredita mogu koristiti svi hrvatski građani mlađi od 45 godina i koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću, a ispunjavaju uvjete banke za dobivanje stambenog kredita.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom