O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

21. Smotra folklora Otočac - ocijenjena nadasve uspješnom

1/12
21. Smotra folklora Otočac - ocijenjena nadasve uspješnom
21. Smotra folklora Otočac - ocijenjena nadasve uspješnom21. Smotra folklora Otočac - ocijenjena nadasve uspješnom21. Smotra folklora Otočac - ocijenjena nadasve uspješnom21. Smotra folklora Otočac - ocijenjena nadasve uspješnom21. Smotra folklora Otočac - ocijenjena nadasve uspješnom21. Smotra folklora Otočac - ocijenjena nadasve uspješnom21. Smotra folklora Otočac - ocijenjena nadasve uspješnom21. Smotra folklora Otočac - ocijenjena nadasve uspješnom21. Smotra folklora Otočac - ocijenjena nadasve uspješnom21. Smotra folklora Otočac - ocijenjena nadasve uspješnom21. Smotra folklora Otočac - ocijenjena nadasve uspješnom21. Smotra folklora Otočac - ocijenjena nadasve uspješnom
Objavljeno: 10-10-2021

OTOČAC – Sinoć je završila 21. Smotra folklora Otočac. Jamačno da listopada nije pogodno vrijeme za održavanje smotri na otvorenome, no ovo treba razumjeti, korona je učinila svoje, lipanj nije bio jasno „otvoren“, kada se smotra inače održava, stožeraši su još uvijek bili skeptični oko javnih nastupa sve dok nije trebalo otvoriti turističku sezonu, a onda su dopustili mnogo toga. A smotra se ne može organizirati od danas do sutra, veliki je to posao, treba sve uskladiti, treba na vrijeme obavijestiti folklorna društva i još mnogo toga. Bilo kako bilo, ova smotra je održana, nakon zastoja od godine dana. A to je veliki uspjeh jer mnogo smotri diljem Hrvatske nije ove godine organizirano, mnoga folklorna društva su zastala s radom, vele da su se neka i rasipala, svakako je korona loše djelovala na ovaj dio tradicijske uljudbe.  

Vrijeme je jučer bilo loše, sipila je nekakva rosulja, za trenutak malo jače, pa opet jenja, ali da je bilo mokro, bilo je. Sudionici Smotre su ipak imali mimohod, no odlučeno je da nastupi društava budu u velikoj dvorani Gackoga pučkog otvorenog učilišta prvenstveno poradi hladnoće. Naime, neka su društva nastupala u ljetnim nošnjama, trebalo je imati obzira. A i prema publici.

Svi prijavljeni sudionici ove Smotre su nastupili, njih 13 društava. To je bio KUU Gacka Ličko Lešće, HKUD Željezničar Osijek, LIS Plješevica Zagreb, KUD Lipa Sinac, KUD Kraljica Katarina Donji Lapac, FA Dr. Ante Starčević Gospić, HKUD Široka Kula iz Široke Kule, ZD Sinac Zagreb, KUD Dangubice Kuterevo, HKUD Perušić iz Perušića, FS Degenija Gospić, FD Otočac i PU Dedi Kosinj.

Kako smo doznali od organizatora, a to je Gacko pučko otvoreno učilište, program je protekao dobro. Stručno povjerenstvo u sastavu: dr. Tvrtko Zebec, Katarina Bušić i dr. Joško Ćaleta (pratio smotru online) su preliminarno iskazali zadovoljstvo s uzoritom organizacijom Smotre, a premda će napisati izvješće o nastupu svakog društva i dostaviti ih organizatoru i svakom društvo posebno, iskazali su zadovoljstvo nastupom svih društava. Posebno su cijenili to da društva nisu zastala s radom, da su se za smotru dobro pripremila i da su sva društva imala osmišljen nastup na Smotri.

M.K.  

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!