O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Stiže potresan film o Vukovaru!

1/1
Stiže potresan film o Vukovaru!
Stiže potresan film o Vukovaru!
Objavljeno: 17-03-2021

Najava prikazivanja filma “Milost mora: Priča iz Vukovara” (Mercy of the sea: One story from Vukovar) redatelja Jakova Sedlara stigla je “s neba, pa u rebra”!

S druge strane, potresan film o vukovarskoj tragediji ne bi trebao biti iznenađenje jer, kako kaže naš sugovornik Jakov Sedlar, na njemu se radilo punih deset godina: - Nije bilo financijske pomoći ni od koga, pa se realizacija razvukla. u svakom slučaju,  premijerno prikazivanje bit će na Veliki petak i to prijavom na Vimeo - kaže nam redatelj Sedlar uz kojeg je na filmu radio i njegov sin Dominik.

Zvijezda filma – Martin Sheen 

Na pitanje kako je uspio angažirati poznatog holivudskog glumca, Sedlar nam kaže: - Sheen je moj dugogodišnji prijatelj, a zanimljivo je da glavnu ulogu u filmu igra njegova iznimno talentirana kći.

Na pitanje o budžetu koji je izdvojen za film, naš sugovornik odgovara: - Nemoguće je znati, nisam imao potpore pa kako se našlo financija, tako se i ulagalo. Snimalo se dugo, pa niti sam ne znam koliko je uloženo, no znam da je emocionalno koštalo jako puno.

O dječaku otetom u vukovarskoj koloni

O samoj temi filma redatelj nije želio previše otkrivati, no kaže kako je riječ o potresnoj potrazi majke za sinom otetim iz vukovarske kolone.

Osim prikazivanja na Veliki petak, televizijska premijera će biti 18. studenog na Z1 televiziji.

Dnevno.hr

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!