O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Medijsko manipuliranje Papom

1/1
Medijsko manipuliranje Papom
Medijsko manipuliranje Papom
Objavljeno: 23-10-2020

Samo 24 sata nakon što su svjetske agencije, ali i domaći mediji prenijeli izjave iz nedavno objavljenog dokumentarnog filma redatelja Evgenyja Afineevskyja „Francesco”, o životu i službi pape Franje, sugerirajući kako je papa Franjo svojim primjedbama promijenio katoličko učenje, razotkriveno je kako su stari Papin intervju izrezali, izvukli iz konteksta i prikazali kao novi stav o homoseksualnosti.

Razotkriveno manipuliranje izjavama

La Difesa del Popolo razotkriva dokumentarni film i donosi činjenice o manipuliranju izjavama pape Franje, pa je tako danas jasno kako su riječi koje se pojavljuju u dokumentarnom filmu snimljene za intervju prije 18 mjeseci i da, kad se pogleda kontekst u kojem su nastale – njihovo značenje nije isto.

Papa Franjo dao je intervju cijenjenoj novinarki Valentini Alazraki, on je emitiran na Televisi i traje preko sat vremena.

Dvadeset sekundi tog istog intervjua završilo je u dokumentarnom filmu, koji donosi razne druge isječke kako bi se ispričao čitav sedmogodišnji pontifikat. No, citirane rečenice nisu uzastopne, već ih je papa izgovorio u različito vrijeme i, što je još važnije, s obzirom na različite situacije. U tih dvadeset sekundi nalazi se barem pet različitih fragmenata tog intervjua, piše La Difesa del Popolo.

Papa u izvornom intervjuu opisuje kako mu je na jednom letu postavljeno pitanje, nakon kojeg je bio jako ljut kako ga je prenio jedan medij.

“Pitanje je bilo o integraciji osoba homoseksualne orijentacije unutar obitelji. Rekao sam da homoseksualne osobe imaju pravo biti u obitelji, i očevi imaju pravo prepoznati svog sina ili svoju kći kao homoseksualnu. Ne može se nikoga izbaciti iz obitelji i zbog toga im život učiniti nepodnošljivim“, rekao je papa Franjo.

Narod.hr

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!