O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Spašen mladić u NP Plitvička jezera, poskliznuo se i pao u jezero

1/4
Spašen mladić u NP Plitvička jezera, poskliznuo se i pao u jezero
Spašen mladić u NP Plitvička jezera, poskliznuo se i pao u jezero Spašen mladić u NP Plitvička jezera, poskliznuo se i pao u jezero Spašen mladić u NP Plitvička jezera, poskliznuo se i pao u jezero Spašen mladić u NP Plitvička jezera, poskliznuo se i pao u jezero
Objavljeno: 29-06-2020

PLITVICE - Jučer u 18 sati zaprimljen je poziv od  dežurnog tima Hitne medicinske pomoći (HMP) u NP Plitvička Jezera. Radilo se o nezgodi u kojoj se dvadeset sedmogodišnjak poskliznuo sa slapa nedaleko špilje Golubnjača te nezgodno pao u jezero. Tim HMP uz pomoć čuvara prirode uspio je izvući mladića iz jezera te imobilizirati, ali zbog vrlo strmog i teško pristupačnog terena nisu bili u mogućnosti izvršiti transport do kola HMP. Unesrećeni se žalio na jake bolove u leđima. Spašavatelji unesrećenog transportiraju sa nosilima UT 2000, a koko je staza bila vrlo uska koriste se haski zapregom kako bi lakše izvukli unesrećenog. U 19.30 sati spašavatelj su došli do unesrećenog a već u 20.00 sati unesrećeni je bio u kolima HMP.  

Povratkom spašavatelja u bazu i ova akcija je uspješno završena. Da stvar bude zanimljivija, područje kojim su se mladići kretali nije posjetiteljska zona, zato molimo sve izletnike da se uvijek kreću samo označenim i stazama dozvoljenim za kretanje, a naročito u zaštićenim područjima. Suprotnim ponašanjem od toga može se platiti vrlo visoka cijena eksperimentiranja ili pronalaženja kraćeg puta. Ovaj mladić to najbolje zna i sigurno neće ponoviti istu grešku a mi mu želimo brzi oporavak.

Josip Brozičević

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!