O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Vlada uvažila prijedloge HGK, tvrtke koje ne rade oslobođene doprinosa i poreza

1/1
Vlada uvažila prijedloge HGK, tvrtke koje ne rade oslobođene doprinosa i poreza
Vlada uvažila prijedloge HGK, tvrtke koje ne rade oslobođene doprinosa i poreza
Objavljeno: 02-04-2020

ZAGREB - Drugi set mjera za pomoć gospodarstvu uvažio je prijedloge gospodarstvenika da se tvrtke kojima je poslovanje zaustavljeno zbog koronavirusa oslobode plaćanja doprinosa i poreza.

-Moramo izraziti zadovoljstvo, ne samo mjerama koje su danas predstavljene, već i dinamikom njihovog donošenja. Drugi set mjera pokazuje da se ide u oslobađanje plaćanja doprinosa i poreza za tvrtke kojima je zbog krize poslovanje obustavljeno. To nas veseli jer smo svi na istom tragu, a Vlada prihvaća prijedloge i argumente koji dolaze od naših članica - istaknuo je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović osvrćući se na novi set mjera Vlade za spas gospodarstva. 

-Konkretno, uvaženi su zahtjevi našeg Udruženja računovođa i cestovnog teretnog prijevoza. Poseban naglasak se stavlja na domaće resurse u poljoprivredi, a to je uvažavanje gospodarske politike koju HGK zagovara već desetljećima - izjavio je Burilović, dodavši da je povećanjem davanja države za radnike na 4.000 kuna poslana jasna poruka da je svima cilj zadržavanje likvidnosti privatnog sektora i radnih mjesta.

Naglasio je i da je ovo dobar pokazatelj da Vlada shvaća kako se štednja i rezanja ne provode u doba krize, koliko je god to moguće. - Nitko ne može znati koliko će sve skupa trajati, ali važno je da Vlada sluša glas poduzetnike, struku i štiti radna mjesta - zaključio je Burilović.

HGK/M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!