O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Kako podnijeti zahtjev za odgodu plaćanja poreza?

1/1
Kako podnijeti zahtjev za odgodu plaćanja poreza?
Kako podnijeti zahtjev za odgodu plaćanja poreza?
Objavljeno: 27-03-2020

OTOČAC - U utorak je stupio na snagu Pravilnik o dopunama Pravilnika o provedbi Općeg poreznog zakona. A on omogućava pravnim i fizičkim osobama podnošenje zahtjeve za odgodu plaćanja poreza i drugih obveza, ali samo ako nemaju dug veći od 200 kuna.

Sama ta činjenica naravno da nije dovoljna, trebaju biti ispunjeni i drugi, važni, uvjeti a ti su da je ostvaren pad prihoda u mjesecu koji prethodi mjesecu podnošenja zahtjeva u usporedbi s istim mjesecom u 2019. za najmanje 20 posto i treba dokazati vjerojatnost da će prihodi u sljedeća tri mjeseca biti manji za 20 % u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Ako su ispunjeni ti zahtjevi, zahtjev za odgodu plaćanja podnosi se Poreznoj upravi prema prebivalištu ili sjedištu putem sustava ePorezna. Tu se može preuzeti Zahtjev za odgodu plaćanja poreza.

Onaj tko nije korisnik ePorezne, možete kontaktirati Poreznu upravu putem web forme. Na naslovnoj stranici ePorezne, treba odabrati Pišite nam uz odabir teme ePorezna – JPPU i podteme Zahtjev za odgodom plaćanja. Tu je omogućeno popunjavanje obrasca. 

Paušalni porezni obveznici, iznimno u slučaju da iz objektivnih razloga ne mogu podnijeti Zahtjev na navedene načine, mogu nazvati nadležnu Poreznu upravu telefonom i usmeno zatražiti podnošenje Zahtjeva.

Porezna uprava elektroničkim putem obavještava obveznike o odgodi plaćanja jednostavnim i žurnim postupkom.

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!