O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Obilježen Svjetski dan štednje

1/4
Obilježen Svjetski dan štednje
Obilježen Svjetski dan štednje Obilježen Svjetski dan štednje Obilježen Svjetski dan štednje Obilježen Svjetski dan štednje
Objavljeno: 01-11-2019

OTOČAC - Svjetski dan štednje obilježava se svake godine 31. listopada, u znak sjećanja na Prvi međunarodni kongres štedioničara koji je održan na taj dan 1924. godine u Milanu u Italiji. Tada su se sastali predstavnici svjetskih štednih ustanova želeći pronaći izlaz iz opće gospodarske krize koju je prouzročio 1. svjetski rat. Sudionici kongresa zaključili su kako je štednja neophodna u općem razvoju čovječanstva. Tako je ustanovljen i Svjetski dan štednje s ciljem najšireg međunarodnog populariziranja te spoznaje i za, kako su naglasili, oživljavanje borbe protiv rasipništva. Odluku o tome donijelo je 350 delegata iz 27 zemalja koji su tada predstavljali oko stotinu milijuna štediša.

Prigodom Svjetskog dana štednje 31.listopada Esrete&Steiermarkische bank d.d. u Otočcu posjetila su djeca Dječjeg vrtića Ciciban iz Otočca. Bilo je to prekrasno druženje, zanimljivo iskustvo za sve, nove informacije, nekoliko nagrada, pjesme i smijeha.

Djeca su mogla vidjeti i doživjeti nešto novo, naučiti nešto o novcu, kako se štedi, tko je Medo Štedo, što je trezor ili bankomat i puno drugih podataka oko poslovanja u svakoj banci.

Bilo je lijepo i poučno te se u ime Erste&Steiermarkische banke u Otočcu zahvaljujemo svoj djeci koja su nas jučer posjetila kao i njihovim tetama i ravnateljici. Vidimo se i slijedeće godine - kazao je direktor Poslovnice Mario Kostelac. 

I.B. 

 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!