O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Milijun djece moli zajedno

1/2
Milijun djece moli zajedno
Milijun djece moli zajednoMilijun djece moli zajedno
Objavljeno: 27-10-2019

GOSPIĆ - Inicijativa „Milijun djece moli zajedno“, koju je pokrenulo Međunarodno katoličko djelo Papinskog prava Crkva u potrebi, i ove godine održana je u Hrvatskoj, kao i u drugim državama, 18. listopada.

Sudjelovanjem u ovoj inicijativi djeca uče molitvu krunice, odgaja ih se za sudjelovanje u listopadskoj pobožnosti, za mirotvornost, solidarnost i katolicitet Crkve i povezuje ih se s vršnjacima koji u svijetu mole na istu nakanu.

Budući da na dan održavanja inicijative na svjetskoj razini nije bilo nastave zbog cirkularnog štrajka, škola je, vodeći se misli da se može moliti bilo kada i bilo gdje, podržala ovu inicijativu tjedan kasnije, 25. listopada. Podržali su je učenici prvog, drugog, četvrtog i osmog razreda pod vodstvom vjeroučitelja Mirele Miočević, Jelene Majer, Leonarde Ružičke i Franje Puškarića. U holu škole zajednički su izmolili deseticu krunice (prvo otajstvo svjetla), a potom ispred škole s krugovima u bojama složili veliku misijsku krunicu i fotografirali se s vjeroučiteljima i ravnateljem škole Ivicom Radoševićem.

GSB/M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!