O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Hrvatska turistička zajednica dijeli bespovratna financijska sredstava

1/1
Hrvatska turistička zajednica dijeli bespovratna financijska sredstava
Hrvatska turistička zajednica dijeli bespovratna financijska sredstava
Objavljeno: 16-01-2019

OTOČAC - Hrvatska turistička zajednica objavila je tri javna poziva za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava u ovoj godini. Radi se o javnom pozivu za dodjelu potpora turističkim zajednicama za programe (projekte) na turistički nerazvijenim područjima, zatim o javnom pozivu za potpore TOP događanjima te o javnom pozivu za dodjelu potpora programima destinacijskih menadžment kompanija.

Prijave na sve ove pozive primaju se do 11. veljače 2019. godine.

Predmet javnog poziva za dodjelu potpora turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima je dodjela bespovratnih sredstava za programe i projekte turističkih zajednica na turistički nerazvijenim područjima. Sredstva potpore mogu zatražiti turističke zajednice županija pretežito na turistički nerazvijenim područjima te turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima. Ukupna raspoloživa sredstva u sklopu ovog javnog poziva iznose četiri milijuna kuna, a odobravat će se kroz četiri namjene koje obuhvaćaju razvoj i unapređenje turističke ponude destinacije, edukacije, potporu projektima sufinanciranih iz fondova Europske unije te unapređenje djelovanja i aktivnosti turističkih zajednica.

Predmet javnog poziva za potpore TOP događanjima je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za događanja koja su glavni motiv dolaska turista u destinaciju i koji doprinose Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji, unapređenju i obogaćivanju turističke ponude, produljenju turističke sezone i dr. Sredstva potpore odobravat će se za organizaciju događanja koja su održana najmanje dva puta u posljednjih pet godina s jakim promidžbenim učinkom u zemlji i inozemstvu te za koja se procjenjuje da su motiv dolaska najmanje 10.000 posjetitelja. Ukupna raspoloživa sredstva u sklopu ovog javnog poziva iznose 2,5 milijuna kuna.

Predmet javnog poziva za dodjelu potpora programima destinacijskih menadžment kompanija je dodjela bespovratnih novčanih sredstava za programe razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda za tržište posebnih interesa koji pridonose ciljevima kao što su aktiviranje neiskorištenih turističkih resursa i kreiranje novih motiva dolazaka turista na cijelom području Hrvatske, obogaćivanje turističke ponude, razvoj inovativnih proizvoda koji omogućavaju produljenje turističke sezone i smanjenje sezonalnosti te povećanje turističkog prometa, posebice u razdoblju pred i posezone te na kontinentu, stvaranje prepoznatljivog imidža Hrvatske kao destinacije turizma posebnih interesa te tržišnoj valorizaciji složenih turističkih proizvoda kao razloga dolaska turista na pojedinu destinaciju u Hrvatskoj. Sredstva potpore mogu se dodijeliti i koristiti isključivo za programe razvoja i uvođenja na tržište složenih turističkih proizvoda, a riječ je o ukupno dva milijuna kuna.

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!