O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

GOOGLE MAPS crkvu sv. Marka nazvali -srpskom pravoslavnom

1/1
GOOGLE MAPS crkvu sv. Marka nazvali -srpskom pravoslavnom
GOOGLE MAPS crkvu sv. Marka nazvali -srpskom pravoslavnom
Objavljeno: 11-01-2019

Neki se ljute, neki se užasavaju što je Goodle Maps „proglasio“ crkvu sv. Marka na Gornjem gradu pravoslavnom i srpskom crkvom. Naoko to izgleda šokantno, no ima tu i nečega dobroga. Kako se na krovu te crkve nalazi grb grada Zagreba i stari hrvatski grb Trojedne Kraljevine, povampirena ljevica, kojoj u kola priviru i neke nacionalne manjine, uporno proguravaju tezu da je hrvatski grb s prvim bijelim poljem ni manje ni više nego - ustaški. Takva tvrdnja je notorna glupost, ali upornim ponavljanjem oni se nadaju da će javnosti nametnuti svoju „istinu“, a onda će sve koji se usude ustvrditi da je to laž represivno progoniti. Za to se već počinje stvarati t. zv. pravni okvir. Ovako, hm, stvar je donekle spašena što se tiče grba s prvim bijelim poljem, ako se već nalazi na pravoslavnoj, i to srpskoj, crkvi, usta su im zavezana. Jer tko bi se usudio napasti pravoslavnu i to srpsku crkvu? Ma nitko. Eto, barem od toga Google Mapsa nešto  korisno. A evo i teksta koji je tim povodom objavljen:  

Opis zagrebačke crkve svetog Marka na Google Mapsu šokira svakog tko ju je ondje potražio, a turiste koji dolaze u grad u potpunost će krivo informirati.

Google, naime crkvu sv. Marka opisuje kao monumentalnu srpsku pravoslavnu crkvu u srednjovjekovnom stilu izgrađenu između 1931. i 1940. godine. Unatoč činjenici na brojna upozorenja Googleovih korisnika, ali i prijave problema, Google svoj propust još nije ispravio.

Iz agencije za odnose s javnošću, koja velikoj tvrtki vodi PR u Hrvatskoj, za Večernji list su poručili kako problem rješavaju.

“Različite vrste podataka koji se nalaze na Google kartama dolaze iz različitih izvora. Naši podaci za baznu kartu, kao što su nazivi mjesta, granice i cestovne mreže, kombinacija su informacija dobivenih od trećih strana, javnih izvora i samih korisnika. Sve u svemu, ovo omogućuje vrlo sveobuhvatnu i ažuriranu mapu, ali shvaćamo da se povremeno mogu pojaviti nepravilnosti nastale iz nekog od tih izvora. Iako redovito ažuriramo kartu, vrijeme potrebno za ažuriranje zna varirati”, kažu iz Googlea, dodajući da korisnici mogu lokacije i sami uređivati.

No uz pomoć „predložene promjene” možete promijeniti sve osim opisa jedne od najpoznatijih crkvi u Hrvatskoj koji trenutno stoji tamo.

Dnevno.hr

Podijeli novost na društvenim mrežama!