O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Facebook dokinuo Isusa

1/1
Facebook dokinuo Isusa
Facebook dokinuo Isusa
Objavljeno: 09-12-2018

Facebook je prekrio, odnosno cenzurirao sliku na kojoj Djed Božićnjak kleči ispred malenog Isusa uz upozorenje gledateljima da slika može sadržavati ”nasilan ili eksplicitan sadržaj”.

Drugo upozorenje ispod zamagljene slike Djeda kako kleči i na taj način štuje malenog Isusa navodi: „Ova je fotografija automatski cenzurirana kako biste mogli sami odlučiti želite li ju gledati ili ne“.

Korisnici mogu klikom miša kliknuti na tipku i tako otkriti sliku.

Facebook objašnjava značenje ”nasilnog i eksplicitnog sadržaja”:

„Isto tako smo svjesni toga da ljudi imaju različito poimanje toga što je nasilno i eksplicitno. Iz tog razloga dodali smo upozorenje za sadržaj koji je posebno nasilan ili eksplicitan kako on ne bi bio dostupan za gledanje publici mlađoj od 18 godina i tako da korisnici mogu biti svjesni nasilne ili eksplicitne prirode sadržaja prije nego što kliknu na fotografiju kako bi je gledali“, navodi ova društvena mreža.

„Pogriješili smo s te strane što smo dopustili sadržaj, unatoč brojim prigovorima“, piše u Facebookovim društvenim standardima te nastavlja govoreći da to čine kako bi Facebook bio siguran za korištenje cjelokupnoj društvenoj zajednici.

Ostaje nejasno zbog čega je slika malenog Isusa i Djeda označena kao ”nasilan i eksplicitan sadržaj”, piše Lifesitenews.com.

25. prosinca kršćani širom svijeta slave rođenje Isusa Krista koje se dogodilo prije otprilike 2018 godina. Kršćani vjeruju da je Isus Božji Sin i da je došao na svijet kako bi svijet spasio od grijeha i otvorio mu put do nebesa. To što je Bog postao čovjekom kršćani smatraju najvećim povijesnim događajem koji se ikada dogodio.

Facebook je poznat po tome što cenzurira pojedince i organizacije koji promoviraju vjeru. Društveno-medijski div je bio prisiljen ispričati se za brojne situacije kada je neprimjereno označio konzervativni kršćanski sadržaj kao ”govor mržnje” ili na drugi način neprimjeren. Facebook je došao na loš glas zbog toga što je omogućio i dopustio ljevičarskim organizacijama kao što su PolitiFact i Southern Poverty Law Center da utječu na politiku provjeravanja i odobravanja onoga što će se moći objaviti.

Facebook je cenzurirao i kršćanskog profesora teologije nakon što je on kritizirao video u kojem se LGTB ”ponos” prodaje djeci.

Nadalje, korisnički račun Elizabeth Johnson- kršćanke koja djeluje pod pseudonimom Activist Mommy je bio suspendiran nakon što je ona adresirala zbunjenošću u vezi spolova mentalnom bolešću. Društveno-medijski div je isto tako blokirao reklame za film „Gosnell: Suđenje jednom od najvećih serijskih ubojica Amerike“ tako što je film koji je govorio o serijskom ubojici koji je obavljao pobačaje bio označen ”političkim govorom”.

Društveno-medijski div je isto tako zabranio velik broj reklama koje su za život govoreći za te reklame da su ”previše političke” jer prikazuju slike trudnih majki, ultrazvukova, prijevremeno rođene djece i malenih stopala novorođenčadi u rukama njihovih majki.

Facebook je u međuvremenu ipak maknuo cenzuru sa slike.

Croative.net

Podijeli novost na društvenim mrežama!