O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Terenska trodnevna radionica Via Dinarice na sjevernom Velebitu

1/5
Terenska trodnevna radionica Via Dinarice na sjevernom Velebitu
Terenska trodnevna radionica Via Dinarice na sjevernom VelebituTerenska trodnevna radionica Via Dinarice na sjevernom VelebituTerenska trodnevna radionica Via Dinarice na sjevernom VelebituTerenska trodnevna radionica Via Dinarice na sjevernom VelebituTerenska trodnevna radionica Via Dinarice na sjevernom Velebitu
Objavljeno: 10-10-2018

KRASNO - Središnji događaj povodom dana Via Dinarice ove godine bila je trodnevna terenska edukativna radionica od 6. do 8. listopada u Nacionalnom parku Sjeverni Velebit, koju su organizirali Udruga Via Dinarica Croatia i Stanica planinarskih vodiča Zagreb u sklopu projekta koji se provodi uz potporu Ministarstva turizma RH.

Potporu obilježavanju Vikenda Via Dinarice dao je i Nacionalni park Sjeverni Velebit. Terenskim obilaskom sjevernog Velebita 60 sudionika upoznalo je zanimljivosti parka Sjeverni Velebit, sudjelovalo u radionicama u posjetiteljskom centru i razgledalo Kuću Velebita u Krasnu.

Voditeljica projekta Valentina Futač govorila je o održivom razvoju planinskog turizma, a predsjednik Udruge Via Dinarica Croatia i pročelnik SPV Zagreb Alan Čaplar predstavio je projekt Via Dinarica, trasu puta i dosadašnja postignuća.

U sklopu radionice prikazana su tri tematska video filma. Osim predavanja i video prezentacija organizirani su posjeti obiteljskomu poljoprivrednom gospodarstvu Anić, Velebitskom botaničkom vrtu i meteorološkoj postaji Zavižan, a za okupljene poduzetnike, ponuđače turističkih usluga i planinare izlet Premužićevom stazom od Zavižana do Alana te uspon na vrh Veliki Zavižan (1676 m).

Iz Hrvatske u obilježavanju dana Via Dinarice sudjelovali su članovi dvadesetak hrvatskih planinarskih društava, ukupno više od 500 planinara.

NP S.V./M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!