O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

"Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e

1/14
"Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e
"Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e "Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e "Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e "Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e "Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e "Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e "Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e "Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e "Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e "Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e "Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e "Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e "Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e "Kad je želja snažna, dob je manje važna" radionica Udruge slijepih LSŽ-e
Objavljeno: 08-09-2018
OTOČAC - U prostorijama Gradske knjižnice u Otočcu, Udruga slijepih Ličko - senjske županije je u suradnji sa Hrvatskim savezom slijepih organizirala prvu (od ukupno 4 ) radionicu za populaciju starije životne dobi. Radionice se provode po projektu "Kad je želja snažna, dob je manje važna". Nositelj projekta jest Hrvatski savez slijepih.

Na radionici su sudjelovali i korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Ličko - senjske županije , iz Podružnice Otočac sa radnim fizioterapeutom Marijanom Rupčić te predstavnici Udruge umirovljenika grada Otočca, kao i članovi Udruge slijepih Ličko - senjske županije.
Radionicu su provele djelatnice Hrvatskog saveza slijepih:voditeljica projekta Mateja Rajnović soc.rad. i Ana Vrbanić, prof. psih.

Cilj projekta je pridonijeti socijalnom uključivanju, sudjelovanju i zastupljenosti starijih osoba s oštećenjem vida u društvu u kojemu žive, na razini koja odgovara njihovim željama i potrebama.

Kroz ciklus radionica na području Ličko-senjske, Bjelovarsko-bilogorske i Sisačko-moslavačke županije starije osobe s oštećenjem vida i njihovi videći vršnjaci steći će nova znanja o pravima, mogućnostima i uslugama za uključivanje u aktivnosti lokalne zajednice te jačati socijalnu mrežu i poznanstva.

Po završetku ciklusa radionica u svakoj Županiji održati će se druženje sudionika projekta i članova njihovih obitelji što će doprinijeti povećanju informiranosti članova obitelji o pravima i mogućnostima starijih osoba te jačanju obiteljskih veza i socijalne podrške starijim osobama.

Projekt sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a u provedbi projekta uz Hrvatski savez slijepih sudjeluju i partnerske organizacije CZSS Bjelovar, CZSS Senj i CZSS Sisak te suradničke organizacije Udruga slijepih Bjelovar, Udruga slijepih Grada Kutine i dijela Sisačko-moslavačke županije i Udruga slijepih Ličko-senjske županije.

Sljedeća radionica je zakazana za 11.09.2018. (utorak). Ostale dvije: (treća i četrvrta) 20.09.2018. i 25.09.2018. Svi zainteresirani su dobro došli.

Veselimo se sljedećem zajedničkom druženju !

 

K.R. / USLSŽ 

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!