O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Objavljeni natječaji za ulaganja u šumske tehnologije te preradu šumskih proizvoda

1/1
Objavljeni natječaji za ulaganja u šumske tehnologije te preradu šumskih proizvoda
Objavljeni natječaji za ulaganja u šumske tehnologije te preradu šumskih proizvoda
Objavljeno: 02-07-2018

OTOČAC - Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dva natječaja u okviru Mjere 8 – Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanje održivosti šuma, odnosno  Podmjere 8.6 - Potpora za ulaganja u šumarske tehnologije te u preradu, mobilizaciju i marketing šumskih proizvoda.  Raspisani natječaji odnosno se na dvije operacije u ukupnom iznosu od 170 milijuna kuna – doznajemo od LAG-a Frankopan.

Tip operacije 8.6.1.  Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i šumskouzgojnim radovima

Korisnici su šumoposjednici, udruge šumoposjednika te obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana sukladno nacionalnima propisima.

Visina potpore iznosi od 5.000 do 700.000 eura. Intenzitet potpore po projektu iznosi 50 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Tip operacije 8.6.2.  Modernizacija tehnologija, strojeva, alata i opreme u predindustrijskoj preradi drva

Korisnici su obrti, mikro, mala i srednja poduzeća registrirana za djelatnosti prerade drva u skladu s nacionalnim zakonodavstvom.

Visina potpore  iznosi od 10.000 do 1.000.000 eura. Intenzitet potpore po projektu iznosi 50 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Prvi dio zahtjeva za potporu za oba natječaja može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 20. kolovoza do 31. listopada 2018. ove godine. Rok za podnošenje Potvrde o podnošenju prvog dijela zahtjeva za potporu započinje 20. kolovoza, a završava 31. listopada ove godine.

Detalji Natječaja dostupni su ovdje.

M. K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!