O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Proljetni cabaret osvojio zagrebačku publiku

1/12
Proljetni cabaret osvojio zagrebačku publiku
Proljetni cabaret osvojio zagrebačku publikuProljetni cabaret osvojio zagrebačku publikuProljetni cabaret osvojio zagrebačku publikuProljetni cabaret osvojio zagrebačku publikuProljetni cabaret osvojio zagrebačku publikuProljetni cabaret osvojio zagrebačku publikuProljetni cabaret osvojio zagrebačku publikuProljetni cabaret osvojio zagrebačku publikuProljetni cabaret osvojio zagrebačku publikuProljetni cabaret osvojio zagrebačku publikuProljetni cabaret osvojio zagrebačku publikuProljetni cabaret osvojio zagrebačku publiku
Objavljeno: 25-05-2018

Zagreb – U dupkom ispunjenoj dvorani zagrebačke Dubrave uspješno je izveden prvi Proljetni cabaret GACKI NA IZVORU. Voditeljski par Katarina Kolaković i hrvatski kazališni glumac Drago Asić vodili su kroz bogat program tehnikom sveznajućeg pripovjedača. 

Slojevi zavičajnih pjesama od kojih je baš pjesma Gackoj na izvoru i otvorila koncertni dio izvedbe autora Ivana Bogdanića, nostalgično su pjevali o vrilima, mlinicama, prelu i mladenaštvu, neobranim drenjulama i rascvalim drenićima, vodi koja teče iz kamena i starim lipama zavičaja. Uz stihove iz naroda kao zapažen autor stihova i nota utvrdio se pjesnik Bogdanić koji je ujedno i predsjednik Zavičajnog društva Sinac koje se pojavilo u ulozi organizatora. 

Kazališni komadi izvedeni su na teme sajmovanja u Otočcu te pranja robe na Gackoj. Oba komada su kratke šaljive crtice pa je publika opušteno i kroz smijeh nagrađivala glumce čestim pljeskom unutar dijaloga. 

Tražila se i knjiga više Otočkog Dekamerona nakon interpretacije novele Rožice za djevicu autorice Jasne Ilić. Liričnost izraza i ispovjedni ton te misaonost životne stvarnosti svidjela se slušačima te su i sami poželjeli pročitati ostale priče imenovanih svezaka. 

Mladost KUD-a „Lipa“ iznijela je modnu etno reviju spojivši gradski asfalt i selo kroz domaće ruho i traper komade vješto nadopunjene rekvizitima poput moto kacige, kišobrana, poslovne torbe, košare s jagodama, školskog ruksaka, večernje torbice, putnog kofera. Uz tradicionalno češljanu kosu spojene su štikle koje su dominirale, starke i druga moderna obuća. 

Nakon cjelovečernjeg programa u predvorju kazališta upriličena je zakuska te se druženje nastavilo uz razmjenu mišljenja i obećanja da se vide u Zagrebu i dogodine, a kroz godinu i u zavičaju.

 

Foto: M. Jambrović

Jasna Ilić

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!