O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Turizam LSŽ predstavljen na sajmu u Pragu

1/3
Turizam LSŽ predstavljen na sajmu u Pragu
Turizam LSŽ predstavljen na sajmu u PraguTurizam LSŽ predstavljen na sajmu u PraguTurizam LSŽ predstavljen na sajmu u Pragu
Objavljeno: 21-02-2018

PRAG – Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Otočac drugu godinu zaredom organizirala je predstavljanje turističke ponude Ličko-senjske županije u Pragu, na najvećem turističkom sajmu u Češkoj za poslovnu i široku publiku Holiday World, održanom od 15. do 18. veljače.

Sajam Holiday World jedno je od najznačajnijih događanja ove vrste ne samo u Češkoj, već i u srednjoj Europi. Održava se 27. put na sajamskom prostoru Expo Praha – Holešovice zajedno sa sajmom gastronomije Top Gastro & Hotel te putopisnim festivalom World Film.

U sklopu nacionalnog štanda Hrvatske turističke zajednice ponudu svojih destinacija promovirale su turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije (Makarska rivijera) te Hrvatska gospodarska komora –Županijska komora Otočac i Istarski dvori. Interes posjetitelja za Hrvatsku je bio velik, a osim Hrvatske turističke zajednice Hrvatsku je samostalnim nastupom predstavio i Nacionalni park Krka.

Na suizlagačkom štandu Županijske komore Otočac uz promotivne materijale Turističke zajednice Ličko-senjske županije i zaštićenih područja u županiji, poseban je naglasak bio na top-destinaciji županije koju vrlo dobro poznaje i češko tržište - Nacionalni park Plitvička jezera. S njima su vrlo uspješno promidžbeno povezana i ostala turistička odredišta ove županije te ponuda gospodarskih turističkih subjekata koji su se pojedinačno predstavili na ovom sajmu u okviru štanda ŽK Otočac: Hotel Stara Lika iz Gospića i Hotel Art iz Senja, agencija Natura Turist d.o.o. iz Plitvičkih jezera i agencija Velebit aktivnosti j. d. o. o. iz Otočca te Hotel Europa iz Karlovačke županije kao susjedne županije čija je ponuda blisko vezana uz nacionalni park Plitvička jezera.

Na češkom tržištu Hrvatska je destinacija broj jedan te je i ove godine vladao veliki interes za ponudu predstavljenu na hrvatskom štandu. Nacionalni štand HTZ-a bio je mjesto susreta brojnih poslovnih subjekata, čeških partnera i medija. Štand je obišla i svečanom otvorenju nazočila veleposlanica Ines Troha, u pratnji opunomoćenog ministra Marina Žužula.

Ove godine partner sajma je bila Slovačka povodom obilježavanja stote obljetnice osnivanja Čehoslovačke i 25. godišnjice samostalnosti Češke i Slovačke, a cilj je bio prisjećanje na zajedničku povijest i kulturu te uzajamno prijateljstvo oba naroda, koja su povezana i na području turizma.

Osim hrvatske ponude, posjetiteljima je predstavljena i ponuda 46 zemalja svijeta. U sklopu sajma za struku je organizirana Konferencija 360 Travel Trends o aktualnima turističkim temama.

M. K.

Foto: F.LM

Podijeli novost na društvenim mrežama!