O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Sada sam još više motivirana!

1/6
Sada sam još više motivirana!
Sada sam još više motivirana!Sada sam još više motivirana!Sada sam još više motivirana!Sada sam još više motivirana!Sada sam još više motivirana!Sada sam još više motivirana!
Objavljeno: 08-12-2017

Jako lijepi osvrt na 2. međunarodnu konferenciju o ženama u poduzetništvu objavila je jedna od sudionica, Alis Marić, osnivačica portala i brenda Čitaj knjigu, na stranici Advent u Otočcu te ga ovdje prenosimo:

 

Sudjelovala sam na 2.Međunarodnoj konferenciji o ženama u poduzetništvu u okviru 

Žene su u poduzetništvu i dalje manjina. Žene obavljaju dvije trećine posla u svijetu, no privređuju svega jednu desetinu svjetskog dohotka, a posjeduju manje od jedan posto svjetskih dobara. Mnoge žene nemaju ravnopravan pristup kreditima, jamstvima, izobrazbi i informacijama. U Hrvatskoj je među 500 najboljih menadžera samo je 45 žena. Samo 31,3 posto hrvatskih tvrtki je u vlasništvu žena......Porazno zar ne? 
Jučer smo pokušali te podatke malo ublažiti. Svojim vlastitim pričama i primjerima.

Na konferenciji koju je odlično organizirala Hrvatska gospodarska komora i s kojom HGK daje svoj doprinos razvoju poduzetništva žena daje se naglasak na važnost strategije razvoja ženskog poduzetništva 2014.-2020. 
Potaknuta je odlična rasprava o poduzetništvu žena, edukacija i umrežavanje poduzetnica s poduzetnicama iz drugih zemalja. Tako sam upoznala genijalne žene iz susjednih zemalja:

1. Indira Popadić iz Novog Sada - koja poručuje da je život radost i Božji blagoslov 
2. Aida Behrem iz Bihaća - koja poručuje da treba staviti srce u svoj posao, a svoj posao u svoje srce. 
3. Draženka Draženović Kostelac iz Otočca - koja poručuje da nikada ne prestanemo učiti. 
4. Linda Lokar iz Slovenije - koja misli da je život jedan, zanimljiv i šaren. Na put nam stavlja prepreke, ali nikad više nego li možemo preskočiti. 
5. Marija Radojčić iz Novog Sada - koja misli da život nema reprizu. 
6. Sunčana Seletković iz Samobora koja poručuje da svaka žena zaslužuje osjećati se odlično.

I ja se nakon ove konferencije osjećam odlično. Upoznala sam sjajne žene, čula njihove genijalne poduzetničke priče. Očarale su me svojim projektima, svojom snagom i upornošću da rade ono što vole i ono u čemu se najbolje. Sada sam još više motivirana da ustrajem u ostvarenju svojih snova. Jer sve je moguće.

Hvala vam drage žene i ostajemo u vezi. Sigurna sam da nam se putevi nisu slučajno isprepleli.

 

 

A.M./M.K.G.

Foto: Advent u Otočcu

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!