O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

ŽeneITočka: Linda Lokar

1/1
ŽeneITočka: Linda Lokar
ŽeneITočka: Linda Lokar
Objavljeno: 28-11-2017

Menadžerica turizma Linda Lokar prije 8 godina preselila je iz Slovenije u Hrvatsku, vlasnica je tvrtke Dva L Studio u Samoboru za trgovinu parfemima i kozmetikom, a uspješno se snalazi i na menadžerskim prodajnim poslovima Bauer grupe d.o.o.

Za sebe kaže da je "po zanimanju mama, žena i stalno upletena u posao". O njezinoj svestranosti svjedoči i raspon obrazovanja od veterine do ekonomije, a s 45 godina upisala je magisterij turizma. U Sloveniji je uvijek radila poslove menadžmenta u multikompanijama poput Procter&Gamble, Loreal, DM i sl., a onda se sa sinom preselila u Zagreb zbog ljubavi. Uvijek je bila aktivna i težila napraviti više, pa joj je teško pala faza pasivnosti nakon preseljenja u Hrvatsku.

I to će promijeniti te danas uvozi kampere i prikolice velikog europskog proizvođača Adria-mobile iz slovenskog Novog Mesta, a želja joj je napraviti najveći caravanning salon u Hrvatskoj, pa traži dodatne brendove. Sa suprugom je suvlasnik 200 mobilnih kućica na obali te s Ministarstvom turizma Rh radi projekt stajališta za kampere u ruralnim dijelovima Hrvatske. Ruralna Hrvatska veliki je, opet neiskorišteni, potencijal za kamperski vid turizma te ga treba poticati i razvijati (npr. u Sloveniji postoji 151 stajalište za kampere s različitim opsegom opskrbe i ponude, a registriranih kampera je 5.100).

Osim toga Linda Lokar radi i za hrvatske farmaceutske tvrtke kozmetički brend za Sloveniju, prevoditeljica je s hrvatskog jezika na slovenski, osnovala je klub Vražjih Slovenki, istražuje Europu putujući kamperom… „Ne dam se gasit!“ kaže.

Veliko životno iskustvo iz nje progovara ovakvom porukom: „Život je jedan – zanimljiv i šaren. Na put nam stavlja brojne prepreke, ali nikada veće od onih koje ne možemo preskočiti. Budite snažne i uvijek spremne skočiti više!“

Eto zašto treba obavezno doći na 2. međunarodnu konferenciju o ženama u poduzetništvu 7. prosinca u Otočcu. Bit će to pravo obilje svakovrsnih poduzetničkih i životnih iskustava i poruka u kojemu je nemoguće ne pronaći nešto zajedničko, ilustrativno i poticajno i za osobni poduzetnički rast.

 

M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!