O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Vlada ipak povećala boravišnu pristojbu

1/1
Vlada ipak povećala boravišnu pristojbu
Vlada ipak povećala boravišnu pristojbu
Objavljeno: 07-08-2017

OTOČAC - Na prošloj sjednici Vlade Republike Hrvatske u Kninu donesena je uredba o visini boravišne pristojbe, cijena boravišne pristojbe je ipak povećana negativnoj reakciji Udruge poslodavaca i strukovne udruge u turizmu te dijela turističkih zajednica.

Visina boravišne pristojbe se tako kreće od 2,50 do 8,00 kuna, ovisno o razredu turističkog mjesta i o sezonalnom razdoblju.

Evo kako je to opravdavao državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić:  - Pri tome se vodilo računa da visina boravišne pristojbe bude konkurentna u odnosu na okruženje te je istaknuto da smo i sa 8 kuna, koliko iznosi predložena visina boravišne pristojbe u turističkom A razredu u vrijeme glavne sezone, još uvijek najjeftiniji u odnosu na nama konkurentne zemlje.

Prema novoj uredbi o boravišnim pristojbama došlo je do povećanja iznosa boravišne pristojbe za 2018. godinu u glavnoj sezoni za jednu kunu (razred A i B) te za ostale sezone i razrede za pola kune. Također je izmijenjen paušal za vlasnike ili korisnike plovila (nautičari). Boravišna pristojba za osobe u domaćinstvu koje pružaju ugostiteljske usluge smještaja u domaćinstvu i seljačkom domaćinstvu utvrđuje se u iznosu od 300 kuna po krevetu i kamp jedinici, ovisi o koeficijentu razreda turističkog mjesta.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!