O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Dani komina, pure i bronzina - KUU Gacka

1/8
Dani komina, pure i bronzina - KUU Gacka
Dani komina, pure i bronzina - KUU Gacka Dani komina, pure i bronzina - KUU Gacka Dani komina, pure i bronzina - KUU Gacka Dani komina, pure i bronzina - KUU Gacka Dani komina, pure i bronzina - KUU Gacka Dani komina, pure i bronzina - KUU Gacka Dani komina, pure i bronzina - KUU Gacka Dani komina, pure i bronzina - KUU Gacka
Objavljeno: 31-07-2017

TIJARICA - Udruga ‘Pokrenimo Tijaricu’ organizirala je proteklog vikenda 14. kulturno-gastronomsku manifestaciju ‘Dani komina, pure i bronzina“ (bronzin je bakreni kotlić za kuhanje na otvorenom ognju) u istoimenomu mjestu u Općini Trilj. Počelo je to već u četvrtak a čim drugim ako ne turnirom u balotama, Dalmacija je to. Nastavilo se u petak dragovoljnim darivanjem krvi, misom za poginule tijaričke branitelje te dramskom predstavom.

Ali, subota večer bila je rezervirana za pripremanje slasnih zalogaja (jela na kominu, kruh ispod pekve, stapanje masla, kuhanje pure, raštike, juhe od pivca, uštipke i niz drugih domaćih delicija). Uslijedio je mimohod mažoretkinja i folklornih društava iz Hrvatske i Hercegovine te njihovim nastupom pred brojnom publikom. Večer je završila koncertom Mile Hrnića.

A nama je vijest da je među folklornim društvima nastupila i KUU Gacka iz Lešća. Tako su Gačani mogli pustiti glas i onako muški zarozgati, a ni ženski dio društva nije zaostajao.

M.K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!