O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Vlada smanjila neke upravne pristojbe

1/1
Vlada smanjila neke upravne pristojbe
Vlada smanjila neke upravne pristojbe
Objavljeno: 15-04-2017

OTOČAC -  Na svojoj sjednici u četvrtak Vlada Republike Hrvatske usvojila Izmjenu Uredbe o tarifi upravnih pristojbi koje je izradilo Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

Izmjenom Uredbe o Tarifi upravnih pristojbi smanjuje se broj skupina građevina i iznosi upravnih pristojbi za izdavanje akata iz upravnog područja prostornog uređenja i graditeljstva.

Naime, izmjenama Zakona o gradnji propisano je novo razvrstavanje građevina na 3 umjesto 5 dosadašnjih skupina. Stoga je potrebno izmjenom Uredbe o Tarifi upravnih pristojbi propisati upravne pristojbe za izdavanje građevinske i uporabne dozvole za građevine razvrstane u nove 3 skupine.

Izmijenjenom Uredbom smanjuje se minimalni iznos upravne pristojbe za izdavanje građevinskih i uporabnih dozvola za građevine za koje se provodi procjena utjecaja na okoliš i prihvatljivost zahvata za ekološku mrežu, a koje ne izdaje Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja s 14.000 na 12.000 kuna.

Smanjuje se i iznos upravne pristojbe za izdavanje lokacijske dozvole, rješenja o izmjeni ili dopuni lokacijske dozvole i dozvole za promjenu namjene i uporabu građevine za zgradu koja nije veća od 600 m2 s 10.000 na 800 kuna, a za zgradu bruto građevinske površine od 600 m2 do 2.000 ms 10.000 kuna na 2.500 kuna – stoji u dostavljenom nam priopćenu Vlade Republike Hrvatske.

 

M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!