O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Otočki šahisti novi trećeligaši

1/1
Otočki šahisti novi trećeligaši
Otočki šahisti novi trećeligaši
Objavljeno: 10-04-2017

U Gospiću, ovog vikenda u restaurantu "Maki" nastavljena su natjecanja u 2., 3. i 4. Hrvatskoj šahovskoj ligi zapad gdje nastupaju 4 kluba iz Ličko-senjske županije. Šahisti Gospića su pobjednici 4. lige za 7 bodova, a Otočani su drugi sa 6 bodova, čime su stekli pravo da dogodine idu u viši rang tj. u 3 ligu zapad.

Treće mjesto zauzima Vodnjan s 5 bodova,4. mjesto Zrinski Frankopan - Novi Vinodolski s 2 boda te Lošinj i Cres bez bodova. Za Gospićane su bodove osvajali: Darko Jakešević 4,5, Radoslav Derečinović 4, Tomislav Čanić i Ivan Bukovac 3, Milan Kuga 2 i Vid Šaric pola boda.  

Za ŠK Gacka iz Otočca bodove su osvajali feneomenalni Mario Kranjčevič 6 (sve pobjede) Milan Orešković-Suvi i Miroslav Drvar 4,5 bodova, Igor Oreškovič 2,5 bodova, Branko Vujanič i Boris Pavelić 2 boda,  Ivan Miletić i Miljenko Vukelić 1 bod. Čestitke novim trećeligašima.

U 2 HL-zapad nastupaju šahisti Karlobaga i Senja i nalaze se pri dnu tablice i najesen ih čeka borba za opstanak s time da su šahisti Velebit Senj psoljednii sa samo 1 bodom a šahisti Karlobaga, inače prošlogodišnji prvaci se nalaze tek na 8 mj što je posljedica neigranja dvojice standardnih igrača i odlaskom vrlo prodornog mladog igrača Maroja Jerkovića u drugi klub. Za Karlobažane je Nenad Levar sakupio 4 boda, Siniša Cucančić 3.5, Miljenko Jokić 3, podbacili su Ranko Pavlović sa 2,5 i Mladen Kukina koji nije osvojio ni 1 bod a nedostajali su Miroslav Savić i Slaven Krklješ.

Za ŠK Velebit Senj bodove su osvajali Milan Prpič 3,Goran Tomljanovic 2.5, Marijan Črepan 2, Drago Gradišer i Jadrnako Baljak 1 te Ivan Prpić samo pola boda iz 6 utakmica tj. partija.

Vode šahisti riječkog Kvarnera sa 11 bodova ispred Junior Rijeka 9  te Krka i Batane Rovinja sa 8 bodova, itd . Gospićani,  vlasnik restauranta Maki -  Marko Sokolić i njegovo osoblje u se pokazali odlični domaći i trudili se da igračima boravak bude što ugodniji,a domačini ŠK Gospića na čelu s predsednikom Darkom Jakeševičem te Županijski šahovski savez s Tomislavom Čanićem, tajnikom Nenadom  Levarom i drugima su se trudili da prvenstvo tehnički bude uspiješno organizirano,a upriličen je i posjet Spomen podoručju Nikola Tesla u Smiljanu.

Natjecanja u 2 i 3 ligi nastavljaju se na jesen u Rijeci.

N. Levar

Foto: Mladen Kukina

Podijeli novost na društvenim mrežama!