O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Prva letačica iz Gacke!

1/16
Prva letačica iz Gacke!
Prva letačica iz Gacke!Prva letačica iz Gacke!Prva letačica iz Gacke!Prva letačica iz Gacke!Prva letačica iz Gacke!Prva letačica iz Gacke!Prva letačica iz Gacke!Prva letačica iz Gacke!Prva letačica iz Gacke!Prva letačica iz Gacke!Prva letačica iz Gacke!Prva letačica iz Gacke!Prva letačica iz Gacke!Prva letačica iz Gacke!Prva letačica iz Gacke!Prva letačica iz Gacke!
Objavljeno: 02-03-2017

Čovjeku je prirođeno stremljenje visinama, svakako najvažnije – visinama duha, a prava slika te neugasive ljudske čežnje u našim svakodnevnim okolnostima življenja su letači parajedrilicama ili paraglajderima. Zrakoplovni je to sport koji se sve više širi, pa ima sve više pristalica i u Gackoj. Ima tu već prekaljenih paraglajdera sa satima i satima letova, ima dosta i onih koji tek počinju, a iskusnijim kolegama sada se pridružila i prva žena - paraglajderica.

Prva je to paraglajderica u Paraglajding zajednici Ličko-senjske županije s položenim ispitom i dozvolom za letenje paraletjelicom, a njeno ime je Marija Bobinac iz Sinca. Prišapnuli su nam to njeni kolege iz mladog paraglajding kluba „Sokolovi“, ponosni što je prva letačica baš iz Gacke, što je to baš njihova draga kolegica, a svakako se radi o sjajnoj vijesti za sve zaljubljenike u ovaj sport.

Marija je ispit položila na lokaciji Kalnik Borje, a iza nje su već mnoga iskustva jedrenja s Godače i Gašparca, Rudopolja i Bjelopolja… Široko je otvorila vrata i ostalim ženama za ulazak u ovaj zanimljivi sport, a pohvalno je i njeno zalaganje oko formiranja još jednog gackog paraglajding kluba koji je u nastajanju, a riječ je o njenom matičnom klubu „Sokolovi“.

Više fotografija i video snimki pogledajte na fb stranici PK Sokolovi.

 

I.B.

 

Foto: fb PK Sokolovi, M.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!