O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Auto-škole osnovale pri HGK svoje udruženje

1/1
Auto-škole osnovale pri HGK svoje udruženje
Auto-škole osnovale pri HGK svoje udruženje
Objavljeno: 02-03-2017

OTOČAC – Auto-škole u Hrvatskoj su osnovale svoje Udruženje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori. Direktor Auto škole Hajduk iz Splita Denis Ožegović izabran je za predsjednika Udruženja za mandatno razdoblje od 2017. do 2020. godine.

Za zamjenike su izabrani član Uprave Auto SL 91 iz Pule Denis Peloza i direktor tvrtke Imkom iz Zagreba – Autoškola Rotor Hrvoje Štrk. Za poslovnu tajnicu Udruženja imenovana je Štefanija Lukić Vrijen iz Sektora za promet i veze HGK.

Sada će se vlasnici auto-škola moći organiziranije i kvalitetnije boriti za svoj poslovni interes, osobito ako se uzme u obzir da su u javnost pušteni probni baloni da auto-škole treba ukinuti, odnosno da bi svaki zainteresirani novi vozač mogao dobiti poduku o vožnji od nekoga drugog vozača.

-Očekuje nas razdoblje donošenja novih zakonskih propisa te ćemo putem Udruženja nastojati participirati u tima procesima. Očekujemo kooperativnost svih nadležnih institucija - istaknuo je predsjednik Denis Ožegović, dodajući da će odmah zatražiti sastanak u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstvu unutarnjih poslova, kao i drugim institucijama vezano uz aktualnu problematiku djelatnosti autoškola. 

Članovi Skupštine Udruženja istaknuli da je za autoškole u ovom trenutku najvažnije sudjelovanje u pripremi Nacrta prijedloga izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama u dijelu kojim se regulira djelatnost autoškola, kao i kasnije sudjelovanje u pripremi odnosnih podzakonskih akata.

Na sjednici je izabrano i Vijeće Udruženja kojeg čine članice Udruženja -  Auto škola Prilok iz Preloga, Autoškola Blic iz Osijeka, Autoškola Dalmacija iz Splita, Capitol Hill iz Zagreba, Car iz Rijeke, Gas iz Slavonskog Broda, Novak iz Osijeka, Rally iz Zlatara.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!