O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

O kulturnoj ponudi i turizmu

1/3
O kulturnoj ponudi i turizmu
O kulturnoj ponudi i turizmuO kulturnoj ponudi i turizmuO kulturnoj ponudi i turizmu
Objavljeno: 01-03-2017

OTOČAC – Jučer je u velikoj dvorani Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac održana proširena sjednica Strukovne grupe kulturnog turizma Županijske komore Otočac. Bila je namijenjena pružateljima usluge smještaja u domaćinstvu subregionalne Strukovne skupine obiteljskog smještaja Gacka. Kako je na nekima prethodnim sjednicama došlo do spoznaje da su iznajmljivači nedovoljno informirani o ukupnoj kulturnoj ponudi u destinaciji i u njenu bližemu okruženju, neki od članova ove Strukovne skupine, ali i iz okruženja prezentirali su te mogućnosti.

Jasna Ilić, predsjednica ove Strukovne grupe govorila je ispred KUD-a Lipa Sinac čija staretinarnica, zapravo zavičajna zbirka može biti zanimljiva gostima, odnosno mlinarenje i demonstracija pranja rublja na Gacki. Milan Kranjčević, kao potpredsjednik ove Strukovne grupe u ime Katedre Čakavskog sabora naveo je kulturne potencijale samoga grada Otočca (Gačanski park hrvatske memorije, ostatke utvrde Fortica, Križni put na Fortici, kapelicu MB od sedam žalosti na Fortici, projekt Put otočkih graničara kao nezaobilazne turističke točke posjeta u samom gradu. Katarina Milković iz Pećinskog parka Grabovača u Perušiću ukratko je sudionike upoznala s geološkim posebnostima parka, ali i kulturnom ponudom kraja, odnosno povezivanja tura gostiju Perušić – vrila Gacke – Utočište za medvjede u Kuterevu – Krasno. Vedran Katalinić iz NP Sjeverni Velebit iznio je ukratko osnovne prirodne vrijednosti ovoga nacionalna parka, odnosno kulturnu ponudu koja se prezentira posjetiteljima. Snježana Bogdanić kustosica Muzeja Gacke upoznala je nazočne s uslugom koju muzej pruža posjetiteljima, odnosno novim aplikacijama za olakšano slaganje itinererera posjetiteljima koji ođu u Gacku. Viktorija Rogić je prezentirala djelatnost Udruge Gačanka kroz proizvode, ali i prezentacije i edukacije. Mladenka Oreškovič, direktorica Turističke zajednice Grada Otočac pojasnila je suradnju sa svima onima koji mogu poboljšati turističku ponudu, odnosno bolje povezivanje davatelja i primatelja usluga. Na kraju je Petra Aničić iz LAG-a Lika predstavila projekt Integra Lika.

-Cilj ovog sastanka bio je pokušati inicirati konkretnu suradnju i bolje umrežavanje različitih pružatelja usluga u turizmu. Ovakav skup može doprinijeti podizanju razine osviještenosti o turističkim potencijalima kojima pružatelji ovih usluga upravljaju tijekom godine – kazala je Irena Banić, viša stručna suradnica Županijske komore Otočac.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!