O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Odbijeno povjeravanje ovlaštenja Gradu Senju za davanje konceseija na pomorskom dobru

1/1
Odbijeno povjeravanje ovlaštenja Gradu Senju za davanje konceseija na pomorskom dobru
Odbijeno povjeravanje ovlaštenja Gradu Senju za davanje konceseija na pomorskom dobru
Objavljeno: 21-12-2016

Županijska skupština Ličko-senjske županije jučer je na svojoj redovitoj sjedinici odbila dati povjerenje ovlaštenja Gradu Senju za izdavanje koncesija na pomorskom dobru na području Grada Senja.

Naime, Grad Senj obratio se LSŽ sa zahtjevom za povjerenje ovlaštenja za davanje koncesije na pomorskom dobru na području Grada Senja. Sukladno čl.21.Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama Županijska skupština može na prijedlog župana povjeriti gradu/općini ovlaštenje za davanje koncesija na pomorskom dobru. Na području Županije su svega tri primorske jedinice lokalne samouprave, a Županija unutar Upravnog odjela za gospodarstvo s istim brojem zaposlenika od 2003.godine provodi sve poslove vezane uz pomorsko dobro za koje je ovlaštena zakonskim propisima.

Grad Senj dobiva na uvid sve planove davanja koncesija (trogodišnje i godišnje) te nacrte Odluka o objavi obavijesti o namjeri davanje koncesije, ima svoje predstavnike u stručnim povjerenstvima za gospodarsko korištenje pomorskog dobra te je na području Grada i sjedište Lučke kapetanije Senj unutar koje je zaposlen inspektor za pomorsko dobro, a sve koncesije se daju na temelju prostorno - planskih dokumenata Grada. Također Gradu Senju se dostavljaju svi potpisani ugovori o koncesijama te se redovito izvješćuje o terminu godišnjeg obilaska koncesionara od strane Povjerenstva za praćenje izvršavanja odluka i ugovora o koncesijama na pomorskom dobru, na području Ličko-senjske županije.

Prijedlog Odluke povjerenja ovlaštenja Gradu Senju za davanje koncesija na pomorskom dobru jednoglasno je odbijen od svih vijećnika Skupštine.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!