O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Drvno-prerađivačkoj industriji važno tko je predsjednik njihova udruženja

1/2
Drvno-prerađivačkoj industriji važno tko je predsjednik njihova udruženja
Drvno-prerađivačkoj industriji važno tko je predsjednik njihova udruženjaDrvno-prerađivačkoj industriji važno tko je predsjednik njihova udruženja
Objavljeno: 17-12-2016

OTOČAC - Na izbornoj sjednici Udruženja drvno-prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore, održanoj jučer u Zagrebu, za predsjednika Udruženja u mandatnom razdoblju od 2016. do 2020. godine jednoglasno je izabran Daniel Smiljanić, direktor i vlasnik tvrtke Pan parket d. o. o. – doznajemo u Hrvatskoj Gospodarskoj komori Županijskoj komori Otočac.

Dosadašnji predsjednik Udruženja Ivić Pašalić iz osobnih je razloga zatražio razrješenje dužnosti predsjednika Udruženja, napomenuvši da je došao trenutak da to netko drugi učini još bolje i kvalitetnije.

Iako to naoko ne izgleda važno, ipak vodstvo Udruženja drvno-prerađivačke industrije Hrvatske gospodarske komore je jako važno, ono preko Skupštine profilira interese svojih članica i usmjerava ih prema onima koji donose odluke, a drvna industrija jedini je jamac opstanka hrvatskih ruralnih krajeva. A u svomu dosadašnjem radu ovo Udruženje je pokazalo da argumentima i te kako može utjecati na poslovnu politiku Hrvatskih šuma, odnosno da mora i treba biti partner u donošenju pravih odluka kroz matično Ministarstvo poljoprivrede.

- Bez sirovine nema daljeg razvoja, taj problem moramo brzo riješiti, a posebno mjesto imat će mikro i male tvrtke koje se ne mogu same izboriti za svoje interese, a i proizvođači namještaja. Moramo se proizvodno povezivati, od primarne do završne proizvodnje, otvarati nova tržišta te biti koordinirani. Mi smo strateška industrija i to moramo jasno i glasno reći – naglasio je novoizabrani predsjednik Smiljanić.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!