O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Mjesec borbe protiv ovisnosti

1/2
Mjesec borbe protiv ovisnosti
Mjesec borbe protiv ovisnostiMjesec borbe protiv ovisnosti
Objavljeno: 15-12-2016

Policijska uprava ličko-senjska raznim aktivnostima obilježila je Mjesec borbe protiv ovisnosti koji se obilježava u periodu od 15. studenog do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoravanje cjelokupne javnosti na problem zlouporabe svih oblika sredstava ovisnosti, osobito droga, te se time nastoji potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu borbu protiv ovisnosti. 

Policijski službenici održali su predavanja učenicima u Senju, Korenici, Udbini i Gospiću, gdje su ih upoznali sa važnošću promicanja zdravih stilova života, kao i opasnostima u svijetu ovisnosti, neovisno je li riječ o drogama, alkoholu, kocki, društvenim  mrežama. 

Kroz interaktivna predavanja učenici su upoznati s najčešćim kažnjivim ponašanjima mladih u kojima alkohol ima važnu ulogu, kao što su: nasilje, uništavanje imovine, imovinski delikti, te prometne nezgode, kao s posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe raznih vrsta ovisnosti. 

S obzirom da samo zajedničkim naporima svih subjekata možemo ostvariti zajednički cilj i učinkovito se boriti protiv svih oblika ovisnosti, danas s početkom u 11 satiu Kaniškoj ulici u Gospiću je u organizaciji Županijske komisije za suzbijanje ovisnosti Ličko-senjske županije u suradnji sa Policijskom upravom ličko-senjskom, Gradom Gospićem, Zavodom za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, Centrom za socijalnu skrb Gospić i gradskim društvom Crvenog križa Gospić postavljen štand na kojem su građani mogli dobiti sve informacije vezane za problem ovisnosti, te su dijeljeni letci. 

Ovom akcijom nastojalo se senzibilizirati javnost na problem ovisnosti i poručiti da se svi zajedno trebamo suprotstaviti ovom ozbiljnom problemu današnjice.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!