O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Muke po ronjenju

1/1
Muke po ronjenju
Muke po ronjenju
Objavljeno: 15-12-2016

OTOČAC – Hrvatski propisi i te kako znaju zagorčati život mnogima i ondje gdje ne bi trebali. Poteškoće su velike, a izmjene propisa tako teške. Evo jednoga od primjera, a radi se o ronjenju. Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o poslovima upravljanja i rukovanja energetskim postrojenjima i uređajima iz 2015. nametnuto je obveza svima, čak i sezonskim djelatnicima u ronilačkim centrima, stručno osposobljavanje i polaganje ispita za rukovatelje posudama pod stlačenima plinovima, premda takva ili slična obveza ne postoji ni u jednoj drugoj europskoj zemlji, time ozbiljno ugrožavajući konkurentnost ronilačkog turizma u Hrvatskoj – doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori Županijskoj komori Otočac.

Ova tvrdnja mogla se čuti na zasjedanju Zajednice ronjenja u gospodarstvu pri HGK, održanoj u utorak.

Spomenuta zajednica se zalaže da je potrebno objediniti propise koji reguliraju ronjenje, izdvojiti ronilački turizam kao zaseban oblik turizma kroz novi Zakon o pružanju usluga u turizmu, te donijeti dugo najavljivan Pravilnik o sigurnosti ronjenja.

Eto, izmjenom jednog pravilnika umjesto da se stanje poboljša, ono se pogorša; ono što nitko nema u EU, ima Hrvatska. Dokle?

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!