O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

HGK ekskluzivni izdavatelj on line certifikata - Excellent SME

1/1
HGK ekskluzivni izdavatelj on line certifikata - Excellent SME
HGK ekskluzivni izdavatelj on line certifikata - Excellent SME
Objavljeno: 21-11-2016

OTOČAC - Hrvatska gospodarska komora  je partner  projekta  Excellent SME  i ekskluzivni  izdavatelj  on line - certifikata  u Republici Hrvatskoj, koji je prepoznatljiv  i  u zemljama u okruženju te zbog svojih strogih kriterija certifikacije slovi kao mjerodavan alat za brzu procjenu boniteta partnera na domaćem  i  stranom tržištu.

Hrvatska se kao deveta zemlja u SEE i CEI okruženju pridružila projektu Excellent SME, kojemu je svrha povećati korporativnu i tržišnu nazočnost u digitalnom i internetskom prostoru i time povećati  prepoznatljivost malih i srednjih poduzeća u poslovnoj i  financijskoj  zajednici Hrvatske i susjedstvu, te podići na višu razinu financijska izvješća o tvrtkama, a samim time povećati i financijsku disciplinu.

U suradnji s međunarodnom bonitetnom kućom Coface Hrvatska d.o.o.  HGK je prepoznala  potrebu za institucionalnom i gospodarskom podrškom svima malima i srednjima poduzetnicima, te je odlučeno da kroz svoje djelovanje i aktivnosti nude rješenja i modele putem kojih će članice lakše ostvariti svoje poslovne ciljeve.

Projekt  je u svojoj  pilot fazi  aktiviran  i predstavljen poslovnoj  zajednici  kroz medije i sustav call centra, te je započela prodaja certifikata. Tijekom budućeg perioda projekt će startati u punom opsegu s mogućim pokroviteljstvom nadležnih agencija odnosno ministarstva.

Navedena ideja  projekta  prepoznata je  i od strane od Međunarodne trgovačke komore  ICC -a  te je 2013. godine na Summitu ICC-a u Dubaiju projekt uključen u finale natjecanja za najbolji inovativni projekt u svijetu. Uključivanjem u ovaj projekt HGK je postala prepoznatljivija unutar ICC sustava.

Osnovna svrha uvođenja Excellent SME certifikata na hrvatsko tržište je povećanje konkurentnosti i promicanje uspješnog poslovanja u lokalnomu i međunarodnomu gospodarskom okruženju s ciljem povećanja transparentnosti  na  domaćem i stranom  tržištu. Posjedovanje Excellent SME certifikata poduzetnika čini konkurentnijim, omogućava mu više prilika za ostvarivanje poslovnih suradnji kao i umrežavanje s provjerenima partnerima, a sve s ciljem ostvarivanja suradnje bez opasnosti od prijevara i malverzacija.

Dobiveni certifikat je vidljiv na Internet stranici kupca certifikata, službenim web stranicama certifikata http://www.excellentsme.com/  i Hrvatske gospodarske komore. Njime se posebno ističe izvrstan bonitet poduzeća, a time ujedno i viša kredibilnost u očima domaćih i inozemnih poslovnih partnera i financijskih institucija.

Glavne prednosti certificiranja poduzeća su sljedeće:

                        - velika sigurnost poslovanja s certificiranim subjektima;

                        - umrežavanje poslovnih subjekata sa stabilnim bonitetnim pokazateljima;

                        - povećanje transparentnosti tržišta;

                        - promoviranje dobrih poslovnih običaja i

                        - usklađenost s direktivama Europske unije za promoviranje uspješnih malih i srednjih poduzeća.

Najveća sigurnost kod poslovanja s tvrtkama, imateljima certifikata Excellent SME,  je stalni monitoring poslovnog subjekta preko bonitetne kuće Coface d.o.o., čime se osigurava kredibilnost na domaćem i inozemnom tržištu. On-line certifikat podržava provjerena SafeSigned Internet tehnologija.

Sektor za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize/Odjel za poslovne informacije, je kontakt točka u HGK vezano uz projekt Excellent SME – stoji u priopćenju Hrvatske gospodarske komore.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!