O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

O sigurnosti učenika u prometu

1/1
O sigurnosti učenika u prometu
O sigurnosti učenika u prometu
Objavljeno: 22-09-2016

GOSPIĆ - Ministarstvo unutarnjih poslova od 1995. godine tijekom rujna, mjeseca u kojemu počinje školska godina, diljem zemlje provodi akciju Poštujte naše znakove, kojom se želi zaštititi najugroženiju skupinu sudionika u prometu – djecu, ali i podsjetiti odrasle, prvenstveno vozače da uvijek paze na njih. 

Prije petnaestak godina djeca su najviše stradavala kao pješaci, a danas najviše stradavaju kao putnici u vozilima i to u vozilima svojih roditelja ili najbližih osoba s kojima bi trebala biti najsigurnija. Odrasli djecu prevoze na prednjim sjedalima, nevezane na stražnjim sjedalima ili u neadekvatnim sjedalicama koje ne zadovoljavaju najosnovnije uvjete sigurnosti. 

Dosadašnja iskustava su pokazala kako prometni odgoj ima itekako veliku ulogu u povećanju sigurnosti cestovnog prometa, stoga tijekom rujna policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu u osnovnim školama diljem Ličko-senjske županije drži predavanja  za prvašiće o temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. 

Policijska službenica upoznaje ih sa prometnim pravilima vezanim za kretanje pješaka i njihove obveze u prometu, te im na kraju predavanja podijeli promotivni materijal, slikovnice i bojanke kako bi pravila iz domene prometa djeca što lakše zapamtila.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!