O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Požari u senjskom zaleđu

1/9
Požari u senjskom zaleđu
Požari u senjskom zaleđuPožari u senjskom zaleđuPožari u senjskom zaleđuPožari u senjskom zaleđuPožari u senjskom zaleđuPožari u senjskom zaleđuPožari u senjskom zaleđuPožari u senjskom zaleđuPožari u senjskom zaleđu
Objavljeno: 31-08-2016

Sinoć oko 22 sata na području Vrataruša u blizini vjetro - elektrana buknuo je požar koji je uz jaku buru otežavao gašenje  pripadnicima JVP Senj i Dvd-a Senj. Kontaktiralo se sa županijskim zapovjednikom Hrvojem Ostovićem koji je odmah angažirao za pomoć u gašenju vatrogasce iz JVP Gospić, DVD-a iz Svetog Jurja, Krasna, Otočca, Brinja, Perušića, Korenice i Plitvičkih Jezera. Na požaru je bila i ekipa vatrogasaca iz DVD-a San Marino iz Novog Vinodolskog. Nakon nekog vremena pojavio se i drugi požar na razmaku nekoliko kilometara koji je zahvatio borovu šumu. Dali je slučajnost, ali 30. kolovoza 2009.godine također je bio veliki požar na ovom području !?

U popodnevnim satima u pomoć gasiteljima došla su i četiri Kanadera.Ovo je najveća ovogodišnja intervencija na području Ličko - senjske županije.

Područje koje je požar zahvatio je trava, nisko raslinje i borova šuma. Naknadno će se utvrditi kolika je opožarena površina a nije mala.

Požar je pod kontrolom, a ekipe vatrogasaca će noćas ostati dežurati na požarištu.

 

Zoran Pika Hapčo

Foto : Karlo Uković, Lucijan Španić

Podijeli novost na društvenim mrežama!